Hava Durumu

Bir yandan kötü, bir yandan iyi

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2019 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2019 07:17

Süper Lig'de en kritik haftalar oynanırken verilen 2 haftalık ara bir yandan kötü ama bir yandan da iyi.
Kötü oldu çünkü, ne olursa olsun performans, heyecan ve sıcaklık hız kesti.
İyi oldu çünkü, takım içi sorunları bulunanlar zaman kazandı.

Mesela Bursaspor.

Galatasaray ve Beşiktaş başta olmak üzere birçok takımdaki yabancılar da gecikmeli para alıyor ama, hiçbiri disiplin dışı davranışta bulunmuyor. Bizim Sakho ise mazeretsiz olarak antrenmanlara katılmıyor.
İçinde bulunduğumuz sıkıntılı durumda yaptığı çok yanlış ancak diğer sorunlar ile birlikte onu da kazanılan zaman içinde halletme imkanı çıkıyor ortaya.
Alanya'da sadece maçı ve puanları düşünen bir Bursaspor'u sahaya sürmek zorunda, yönetim ve Aybaba.



"BARLARA İÇMEYE GİTMEDİM"

Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane futbolcu olma hikayesini anlatmış.
Sadece İspanya için değil, tüm dünyadaki gençlere örnek olacak (Bilhassa bizimkilere) cinsten açıklamalar bunlar. Daha baştan istikrar ve başarıyı kendine yol haritası yapmakla gerek futbolculukta gerekse teknik adamlıkta zirveyi yakalamanın reçetesi adeta.
İşte Zidane'ın hikayesinden bazı bölümler:

"O yıllarda oynama şansını elde etmeden önce, iyi bir oyuncu olmalıydım, şu andaki kadar kolay değildi işler. Bir kere öncelikle diğerlerinden farklı olduğumu göstermeliydim, çünkü genç oyuncular için sınırlı bir alan vardı. Her kulüpte 1-2 genç oyuncu olurdu. Bugünlerde sende biraz yetenek görürlerse, sana çabucak bir şans veriyorlar. Genç oyuncular artık hata yapmaktan korkmuyor. Benim tek istediğim futbol oynamaktı, okulda zorlanıyordum. Ailem hiçbir zaman üzerime gelmedi ama ben davranışlarımın doğru olmadığını biliyordum. Ailem bir gün bana, 'Aklında bir şey olduğunu biliyoruz, bunu gerçekten istiyor musun?' dedi. Onların iznini aldıktan sonra olmak istediğim kişi olabilmek için her şeyi yaptım. Cannes'a gittiğimde diğer oyuncuları izledim ve kendime, 'Ben de bunu yapmak istiyorum' dedim. O andan itibaren en iyi oyuncu olmak için savaştım. İyi dinlendiğime emin oldum. Barlara içmeye gidip kendimi aptal durumlara düşürmedim, kendime iyi baktım, çok fazla su içtim ve egzersiz yaptım. En iyi oyuncu olabilmek için her şeyi yaptım. Ne pahasına olursa olsun yapacağım bir şeydi bu. Ailemi mutlu ettim ve benimle gurur duymalarını sağladım"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.