Hava Durumu

Brezilya dizisinde Vakıfköy çimi

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2014 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2014 07:51

Dünya Kupası tamam da “Ne olacak bu Türk futbolunun hali?” sorusu 1 ay daha ekranların arkasında kalacak, ona yanıyorum.
5 kere şampiyon olan, 2 kere finalde takılan, 2. kere ev sahipliğine soyunan Brezilya Dünya Kupası’nda enleri oynarken biz hala yabancı transferler ile sayfalarda ve ekranlarda kendi kendimizi avutup duruyoruz.
Yanlış yapmayalım, bizden de biri var.
29 yaşındaki Olcan Adın.
Koskoca Türkiye’de transfer piyasasında adı üst seviyelerde geçen tek Türk. Başka yok, çünkü gerisi tükenmiş vaziyette.
Aylarca Kulüpler Birliği kendi kendine  kavga etti, “Yabancı sayısı insin, çıksın, kulübede yok tribünde otursun” diye. Kulüpler buna kilitlendi kaldı. Hiçbir kulüp çıkıp da “Arkadaşlar, çoğumuz mali yönden tıkandık kaldık. UEFA cezaları bastırmaya başladı. Para yok. Şu altyapı için oturup kafa patlatalım, yeni projeler üretelim” demedi.
Varsa yoksa yabancılar. Türk futbolcu yetişmiş, yetişmemiş kimin umurunda.
PTT 1.Lig’de bile gol krallığında, ilk 5’te 3 yabancı var.
Bursaspor gırtlağa kadar borç içinde. Yeni yönetim “Nasıl para buluruz?” ile kabuslar içinde kıvranırken     bizler ekran başında yeni Brezilya dizileri ile avunup gideceğiz.
Kulüpten yeni bir bilgi geldi.
Vakıfköy’de  çim işlerinde kullanılan bir traktör 4-5 bin liralık bir parça alınmadığı için aylardır yatıyormuş. Ancak Kazımlara, Taiwolara, Civellilere, hiçbir işe yaramayan Avusturya kamplarına milyonlar gitti.
Türk futbolundaki bu büyük yanlışlar düzeltilmeden, Kulüpler Birliği ve TFF, yabancı için değil, altyapı için dikilmeden bir yere varmak çok zor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.