Hava Durumu

Bu iş şahısların boyunu iyice aştı

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2019 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2019 08:03

Bursaspor'da Bağımsız Denetleme Kurulu'na bir kez daha teşekkür ediyoruz.
Mali yönden, kongrelerde ve öncesinde hiçbir zaman göremediğimiz detayları bizlere vermeye devam ediyorlar.
Sadece kongre üyelerinin değil, tüm camiaya gerçekleri görme fırsatı tanıyorlar. Daha önceleri bu işler, gizleme kayırma usulü ile gittiği için sonunda Bursaspor bugünlere kadar geldi.
Bağımsız Denetleme Kurulu Başkanı Yalçın Cambaz'ın verdiği mali bilgiler hiç de iç açıcı değil ve rakamlar ürkütücü boyutta. İşin içinden çıkmak, şahısların dışında mutlaka siyasi ve kurumsal destek alma durumunu gerektiriyor artık.
"Siyasi" dedim çünkü, Süper Lig kulüplerinin borçlarının yapılandırılması işine Bursaspor'un da dahil edilmesi şart. Tabii Akhisar ve Erzurum ile birlikte. Çünkü borçların içinde geride bıraktığımız sezon da var.
Bu arada, son Divan Kurulu toplantısındaki bazı konuşmalarda, basının yaşananlar ile ilgili gerekli tenkitlerde bulunmadığı görüşü ortaya atıldı. Biz üzerimize almadık ama, bu tip konuşmalarda biraz daha açık olmak, basının hepsini aynı kefeye koymamak gerektiğini de belirtmekte yarar var.

HERKES AYAKTA, BURSASPOR YERDE

Süper Lig'de TV gelirleri paylaşımı ile ilgili haberlerde dikkat ettim, her takımın (Küme düşenler de dahil) bir şekilde ayaktaki hali ile fotoğrafı verilmiş, bir tek Bursaspor'unki yerlerde.
İstanbul basını bu defa doğrusunu yaptı diyebiliriz.
Gerçekten Bursaspor geride kalan sezonu yerlerde geçirdi. Bu fotoğraf tamamen gerçeği yansıtıyor. Futbol mu oynuyor, Lig'de saat mı dolduruyor belli olmadı. Bursaspor tarihinin en kötü kadrosu ve futboluydu bu.
İşin en acı tarafı da, başta Samet Aybaba dahil tüm takım gecikmeli de olsa para kazanırken sadece ve sadece Bursaspor kaybetti.
İster yerli isterse yabancı olsun, futbolculara toz kondurmak istemeyen, tenkitlere küfür ile cevap veren bazı taraftarlara da iyi bir tecrübe olmalı bu yaşananlar.

YİNE KARAGÜMRÜK OLAYI

1963'ten beri olaylar yaşadığımız Karagümrük ile yine bir araya geliyoruz.
Biz Süper Lig'den indik, onlar 2.Lig'den yukarı çıktı ve yine 1.Lig'de buluştuk. 2.Lig play off'ta Sakaryaspor'u yenmelerine rağmen, yeni stada zarar vermeleri, hâlâ aynı zihniyete devam ettiklerini gösteriyor.
Bursaspor kurulduktan sonra ilk defa 1963-64 sezonunda 1.Lig'de yer aldı ve orada Karagümrük de vardı. Vefa Stadı'ndaki maçlar hep kavgalı geçerdi. Bursaspor 2004-2005'te 1.Lig'de oynadığında da Karagümrük vardı, şimdi yine var.
Sürtüşmelerin son bulmasını diliyoruz da, inşallah bu iş dilekte kalmaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.