Hava Durumu

Carlos kardeşin varoş futbolu

Yazının Giriş Tarihi: 02.11.2014 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.11.2014 07:40
Doğrusu Roberto Carlos’un bu işi Brezilya’daki varoş futboluna döndüreceği hiç aklımıza gelmezdi.
Kadro eksik diye  “Yere yatma, çamura batma!” ile vakit geçirip oyunu soğutmanın arkasına sığınmaya da Türk usulü cevap fazla gecikmedi:
“Korkunun ecele faydası yok”
Ancak bu kadar da değil. Sivas’ın soğutma ve tempoyu düşürme çabalarına  Çağatay Şahan’ın da katılması ile duble bir futbol cinayetine dönüştü ilk yarı.
“Sinekti böcekti, itişti kakıştı, yatıştı kalkıştı, taçtı fauldü” derken ilk yarının sadece 19 dakikasında top oyunda kaldı, 26 dakikası boşa gitti. Bu kargaşa içinde, bir an önce gole gitmek isteyen Bursaspor’da da ne zaman ne de heves kaldı. 
Tatsız tuzsuz dediğimiz Süper Lig’de böylesini de doğrusu ilk defa gördük.
2.yarı Bursaspor’un bu defa rest     çekercesine ciddileşmesi ve topu oyunda tutarak rakibi arkadan koşturması işin rengini değiştirdi. Bu defa Sivas’ın çökmesi için 13 dakikalık zaman yetti.
Buna “Bakambu durdu ama bu defa da ayrı bir üçlü vurdu” yu da ekleyebiliriz.
Josue’nin baraj ve savunma arasından geçirdiği akıl dolu frikiki düğümü     çözerken, Aziz ve Volkan’ın ortaklaşa getirip, Fernandao’nun vurduğu 3. gol ise keyif veren bir organizasyondu.
Tribünler yine boştu ama gelenler doğrusu müthiş bir organizasyon gerçekleştirip oyunu adeta istediği gibi yönetti ve “Şampiyon şehrin taraftar ağırlığı da böyle olur” dedirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.