Hava Durumu

Dalmışız hayallere ve G. Rangers

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2012 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2012 08:55
Şampiyonlar Ligi'nde gözümüze kestirdiğimiz tek takımdı Glasgow Rangers.
Düştüğü mali bunalım nedeni ile zayıflayan kadrosuydu bizi bu düşünceye sevk eden. Ancak olmadı, Rangers bizi yine de solladı.
Bursaspor tarihinin en büyük ve en gurur verici olayı olan Şampiyonlar Ligi için, Bursa ve İstanbul gecelerini süsleyen özel şarkıyı da unutmak mümkün mü?
Hala dillerde ve enstrümanların tellerinde:
"Çekmişiz kafaları, dalmışız hayallere
2010 y¦l¦nda, Şampiyonlar Ligi'nde
Atacağız golleri Madrid'e"
Gerçekleştirmek zor ötesi ama, böyle bir düzenin içine girebilmek, bunlar¦ düşünmek bile insan¦n tüylerini ürpertiyor.
Nas¦l Şampiyonlar Ligi'nin özel marş¦ varsa, bu da bizim Şampiyonlar Ligi özel fon müziğimiz sanki.
Neyse biz gelelim yine Glasgow Rangers'e;
O günlerden beri adım adım gerileyen ünlü İskoç tak¦m¦ sonunda kepenk indirme ile karşı karşıya. 25 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler ve Şampiyonlar Ligi'ne, 18 kez Avrupa Kupa Galipleri ve UEFA Kupası'na katılan 1 defa Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı müzesine götüren 139 yıllık Rangers, yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeni ile bu sezon kendi ligindeki geri kalan maçlarını tamamlayamama tehlikesi ile karşı karşıya.
Zor günler geçiren Rangers, kayyıma gitmiş, yönetim değişikliğinden sonra kendisine açılan dava sonucu 49 milyon poundluk tazminata mahkum olmuş, federasyon tarafından da 10 puan¦ silinmişti. 90 milyon euroluk borçlar¦ ödemek için kemer sıkma politikasına yönelen kulübün bu defa da futbolcular¦n isyan¦ yüzünden maçlarını tamamlayamama tehlikesi bulunuyor. Bu kadar büyük ekonomik sıkıntıların çözülememesi halinde kulübün  tasfiyesinin kaç¦n¦lmaz olduğu da belirtiliyor.
Avrupa'nın en iyi statlarından biri olan 51 bin kişilik İbrox bile bu s¦k¦nt¦lara merhem olamıyor. Çünkü, İskoçya'da TV gelirleri yok denecek kadar az.  
Türkiye'de bol kepçe TV gelirlerini har vurup harman savuran üstüne de borçlanan kulüpler için Rangers, her yönü ile önemli bir ders.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.