Hava Durumu

Divan'a transfer komisyonu da lazım

Yazının Giriş Tarihi: 27.08.2015 06:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.08.2015 06:57
Haziran ayında göreve gelen İdris Sevinç Başkanlığındaki Bursaspor Divan Kurulu ilk toplantısını 2 Eylül çarşamba günü Merinos Kongre Kültür Merkezi'nde yapacak.
Hani derler ya, ilk değişim ilk heyecan. Bu hemen belli oluyor.
Mesela gündemde, Hukuk ve Tüzük Komisyonu, Sosyal İşler Komisyonu, Sportif Çalışmalar Komisyonu kurulması için yetki alınması var. Bunların Divan'a etkinlik kazandırma, hareket getirme yönünde katkıları olacağı kesin. Aslında bu komisyonlar arasına bir de Transfer Komisyonu'nu da ilave etmek gerekirdi.
Kongrelerde seçilen Denetleme Kurulları, daima yönetim tarafından belirlenip mecburi bir yandaşlığa itildiğinden gerçek bir denetleme ihtimali de ortadan kalkmaktadır. Bu yüzden yetkisiz de olsa Divan'ın bu işe el atmasında yarar var. Mesela Transfer maliyetleri ve Menajerler, aracılar ile ilgili iddialar tavan yaptı.
"Menajerlere uygulamanın çok üzerinde yüzde 30, yüzde 50 gibi oranlarda ödeme yapılacağına dair anlaşmalar mevcuttur. Resmi muhasebe kayıtları dışında ayrı muhasebe kayıtları vardır" şeklinde daha önce savcılığa verilen ifade, mali konulardaki itirazlar nedeni ile yönetimden istifalar, Ulusal Basın'da bile manşetlerde yer alan "Yalancı tüccar" açıklamaları, Sosyal Medya'daki iddialar, Bursaspor için artık önemli bir problem haline gelmiştir.
Bugün transferdeki coşkulu artış, 20'ye yakın futbolcu ile trafiğin hızlanması, kaza ihtimalini de artırmaktadır.
"Şeffaflık" diye diye, kirlilikte boğulmak bir futbol gerçeği olmamalıdır.
Onun için Divan Kurulu'na bir de Transfer Komisyonu konsa hiç de fena olmaz.

BAŞAKŞEHİR'DEN İYİ FİKİR

Bu haftaki Bursaspor maçının duyurusuna koymuşlar:
"Medipol Başakşehir passolig kartı olan tüm kadınlar, bu karşılaşmayı ücretsiz izleyebilir."
Doğrusu iyi bir fikir. Kadınlar matinesi de artık kaldırıldığından, onları tribüne çekme davetiyesini aslında tüm takımların kullanması, tribünleri biraz daha sakinleştirebilir. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.