Hava Durumu

Düşme hatırası ancak böyle olur

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2019 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2019 08:17

Erzurum'daki maça giden Bursasporlu taraftarların otobüsü arızalanınca, Erzurumsporlu taraftar onların bir kısmını traktör ile stada taşımıştı.
Çok önemli bir olaydı bu Süper Lig'de.
O gün Bursaspor eline geçirdiği fırsatları değerlendiremeyip yenilince, biz de futbolcuların aynı traktör ile geri gönderilmesini istemiştik. Bugün de traktördeki fotoğrafa yönetim kurulunu temsilen Başkan Ali Ay'ı ekliyoruz. Bağıra bağıra gelen tehlikeye rağmen Şampiyon Bursaspor'u düşürenlerin hatıra fotoğrafı da ancak böyle olur.
"Bağıra bağıra gelen tehlike" derken, Süper Lig'de Bursaspor için bu olay, arka arkaya gelen sezonlarda alışılagelmiş bir hal aldı.
Mesela 1980'li yıllar.
1984-85 sezonunda düşmekten zor kurtulduk.
1985-86 sezonunda düştük ama Kupa'yı aldığımız için statü gereği Lig'de kaldık.
1986-87 sezonunda bu defa resmen düştük. 1.Lig'de 1 hafta oynamamıza rağmen, mahkemeden çıkan şike kararı ile tekrar Süper Lig'e döndük.
2002-2003 sezonunda kıl payı kurtulduk.
2003-2004 sezonunda yine düştük fakat bu defa 1.Lig'e devam ettik.
Başkan Ali Ay'ın 3 sezonluk döneminde de 2 defa son anlarda kurtulmamıza rağmen en sonunda havlu attık ve bir kez daha Süper Lig'e veda ettik. "Kaçınılmaz son" gibi.
Arka arkaya gelen tehlikelere rağmen, tedbir alamayan yönetimlerin de bu iş'te baş suçlu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

DÜŞMEK DAHA MI DEĞERLİ?

Süper Lig'de geride kalan sezonda, TV gelirleri ve TFF yardımlarına göre Bursaspor'un toplam 87.8 milyon lira gelir elde ettiği belirlendi.
Açıklanan tabloda ise ilginç bir durum da ortaya çıktı. Buna rezalet de demek mümkün. Bursaspor 3.3 milyon lira şampiyonluk primi alırken, 4 milyon lira da düşme yardımı alıyor. Dikkat edin, koskoca şampiyonluk primi düşmeden daha az. "Düşmek daha değerli" der gibi bir lütuf! sanki. TFF'de ve yayıncı kuruluşta da bir Allah'ın kulu bunu görmüyor.
Şimdi de TFF'de başkanlığa Nihat Özdemir aday. Aslında atama bunun adı. Türk futbolunu küme düşüren TFF'nin aynen devam etmesi isteniyor. Dünyada eşi yoktur herhalde. Hele yönetim kurulunun değişmemesi, tam bir facia.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.