Hava Durumu

Futbolu kim bitirecek?

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2018 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2018 07:47

Biz de dahil futbol camiasının büyük bir kısmı VAR'ın Süper Lig 2.yarısında YOK olması gerektiğini savunmuştuk.
Sonuçta öyle oldu.
TFF Başkanı Demirören, dün MHK kış seminerinde Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin gelecek sezondan itibaren kullanılmaya başlanacağını açıkladı.
Halbuki Demirören daha önce VAR'ın Süper Lig'de bu sezon 2.yarıdan itibaren başlatılacağını söylemişti. Sonuçta takımlar adına haksız bir "Avantaj veya kayıp" durumunun ortaya çıkacağı tartışılınca, TFF geri adım attı.
Bu sezon için sevindirici bir gelişme bu.
Ancak Demirören, hakem kış seminerinde yaptığı konuşma ile yeni bir tartışma daha başlattı. TFF Başkanı, medyanın VAR konusunda problemler ortaya çıkaracağını savundu ve şöyle dedi:
"VAR sistemini bugün tartışırsak, 2019-2020'ye uzayacağına ben inanıyorum. Çünkü cidden faydalı ama çok büyük problemler de getirecek. Problemler sahadaki problemler olmayacak. Saha dışındaki problemler olacak. Yani medyamız ve medyamızın kamuoyunda yarattığı problemler olacak. İnşallah bunları da hep beraber Türklüğümüze yakışır, kültür seviyemize yakışır şekilde çözeceğiz. Yoksa onu çözemezsek Sayın Rosetti'nin dediği gibi 4 madde çıkar 14 maddeye Türkiye'de.14 maddeye çıktı mı futbol biter Türkiye'de... Onun için hep beraber destek olarak çözeceğimize ben inanıyorum. Sayın Bakanımız başta olmak üzere tüm medya mensuplarından destek bekliyorum bu konuda"
Evet. VAR derken şimdi yeni bir olay daha var ortada.
Bugüne kadar hep medya Demirören'i suçlardı, şimdi o da işi tersine çevirdi. Kendi yaptıklarını görmezlikten gelip, medyanın futbolu bitirebileceğini öne sürdü.
Bakalım VAR-YOK çekişmesi nasıl sonuçlanacak. Bu yıl,futbolda önemli olaylara gebe galiba.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.