Hava Durumu

Göztepe 'yeni bir ilk'e gidiyor

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2019 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2019 08:25

Süper Lig'de kulüplerin mevcut borçlarının yapılandırılması gündemin en önemli maddesi iken, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'den sürpriz bir açıklama geldi.
Doğrusu bu daha bomba oldu.
Kamuoyunda, "Türk futbolunda ve kulüplerde mali yönden durumlar bu kadar kötü iken, yabancı yatırımcı niye gelsin" sorusu hep tartışılırdı. Malum, Süper Lig'de yabancı yatırımcı bulunmuyor.
İşte böyle bir ortamda Başkan Sepil, yabancı ortaklığa adeta yeşil ışık yaktı.
Buna, "Göztepe galiba Süper Lig'de yabancı ortaklığa giden ilk kulüp olacak" da diyebiliriz.
Sepil son olarak bakın neler söyledi:
"Türkiye Futbol Federasyonu ve Bankalar Birliği'nin kulüplerin borçlarının yapılandırılması ile ilgili projesini destekliyoruz. Bu proje Türk futboluna nefes aldıracaktır. Türkiye Avrupa'nın önemli liglerinden biri. Buna rağmen hiçbir takımda hiçbir yabancı yatırımcı yok. Yabancı yatırımcının gelmesi Türk futbolunda milat olacaktır. Borçların yapılandırılması projesi de bu açıdan önemli. Biz bu çalışmayı doğru bir şekilde bitirirsek, gelecek yabancı yatırımcıya gerekli tedbirler alınırsa, yabancı da Türkiye'ye gelir"


Ve Göztepe Başkanı Sepil, bu giriş cümlelerinden sonra esas konuya da giriyor:
"Yabancı yatırımcı konusunda Göztepe'nin üstünlüğü var. Yabancı yatırımcı iyi idare edilen, finans tablolarını rahatlıkla göreceği, taraftarı ve camiası olan kulüpler ister. Bu bakımdan avantajlıyız. Katar, Suudi Arabistan gibi ülkelerden Türkiye'ye yatırımcı gelebilir. Yabancı yatırımcıya, stadımız bittiğinde, altyapımız faaliyete başladığında kulüp olarak bakabiliriz"
Tabii Başkan Sepil'in bu kadar rahat ve gerçekçi konuşmasının ana nedeni, Göztepe'nin Lig'de borcu olmayan 3 kulüpten biri olması.
Bu da Mehmet Sepil'in Türkiye'de kulübü doğru yöneten en iyi başkanlardan biri olduğunu bir kez daha gösteriyor.
Aslında TFF-TBB projesinde, batık kulüpler yeni yapılandırma ile bir nevi ödüllendirilirken, kulübü batırmayanların es geçilmesi, doğrusu büyük haksızlık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.