Hava Durumu

İçeriden dışarıdan kongreye bakış

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2013 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2013 08:19

Başkanımızı kaybettik ama hayat devam ediyor.
Bursaspor’un şimdi yeni bir başkana, yeni bir yönetime ve yeni bir döneme ihtiyacı var.
Yazıcı’dan sonrası hem kolay, hem zor. Kolay, çünkü Bursaspor’un eskisi kadar yük teşkil edecek borcu yok ve kulübün artık bir ağırlığı var. Zor, çünkü Yazıcı çıtayı çok yükseltti ve ona yetişmek için sadece kolları kaldırmak yetmeyecek, ayrıca bir sandalyeye de çıkmak gerekecek. Ters bir durumda, “Rahmetli Yazıcı’nın tırnağı bile olamadın” denme tehlikesi var.
Bu büyük bir  handikap.
Ancak ne olursa olsun, bir an önce yola çıkmak gerek. Transfer, Avrupa hazırlıkları, ödeme planlarında aksama ve iç çekişme olmaması için kongre sonucu gelecek, yani tek yetkili bir yönetim şart. Bunu mevcut durumdan da yola çıkarak söylüyorum. Çünkü, bugünkü yönetim ikiye üçe bölünmüş durumda. Dikkat ederseniz, Yazıcı sonrası açıklamalar bile tek sesli değil, çok sesli olmaya başladı.
Buradan bakarsak yeni kongrede iş başındaki yönetimin en az 2 aday çıkarmaya çalışacağını tahmin edebiliriz. Dışarıda ise direkt ortaya çıkmak yerine, davet ve tek aday olmayı bekleyenler de var.
İşte tam burda, Divan Başkanı Kadir Şankaya’nın önemli bir görüşünü araya sıkıştırmak lazım. Bakın ne diyor Şankaya:
“Bir araştırma yaptım, 3 bini aşkın kongre üyesinin 700-750’si eski üyeler. Çoğu zaten Divan’da. Kongre üyelerinin dörtte üçü ise genç nesil. Yani kongrede asıl söz sahibi olan, gençler. Onlar da artık olaylara daha farklı ve daha bilinçli bakıyorlar. Zaten son kongrede de bunu gördük. Onun için aday olacakların bunu da iyi hesap etmesi lazım”
Evet hayat devam ediyor. Bugünlerde sık sık esen poyraz, yerini kongre rüzgarlarına bırakacak. Önümüzdeki günlerde de olaylar, şekillenmeye başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.