Hava Durumu

Mavi boncuklu Avrupa altılısı

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2012 09:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2012 09:19

Onlar pişman olmuştur evde yendiğine, Bursaspor’da pişman olmuştur orada yenildiğine.
İlk maçta Finlere Turgutluspor demiştim, buraya gelince de döndüler Ayvalık Belediye’ye.
Özelikle yazıyorum bunları. Kimse hemen havaya girmesin diye.
Ancak yine de 6’nın üstüne mavi boncuk iliştirmek gerek, ne de olsa Avrupa maçı ve bizim için de bir rekor.
Esa Pekonen, “Biz sizi Antalya’da kırk derecede yenmiştik unutmayın” ile gözdağı vermesi, hatta dün gece de katı savunma yerine çift forvetle oynama cesareti göstermesi bile şaka gibiydi. Çünkü Bursaspor’un bu defa affetmesi mümkün değildi.
Yan topların devamlı rakip defansa gitmesiyle sıkıntılı geçen ilk yirmi dakikadan sonra kale önünde yaşanan bir karambolde mücadelenin bir anda Amerikan futboluna dönüşmesi gecenin bombası oldu.
Ozan İpek’in önündeki 3-4 kişiyi omuz ve kollarıyla sürüklemesi, İbrahim’in de kepçeyle hafriyat yapar gibi önünü aça aça topu sürmesi, eşine ender rastlanan kaba kuvvetli ama nizami bir gol getirdi. KuPS’un da burada tüm direnci tükeniverdi. Bursaspor’un bu defa tekniğe dönük oyununda aralara ve dikine atılan toplarla goller tespih gibi sıralanmaya başladı. Batalla, Pinto ve Sestak’tı bunları hazırlayan.
KuPS defansını ayakta tutan Joenmak Marcus’un sakatlanıp çıkması da Bursaspor’un artık dans etmesine yol açtı.
Hiçbir etkili atak yapamayan rakip önünde Türkiye çapında bir rekor kırma şansının kullanılmaması, Bangura ve Sestak’ın gol şanssızlıklarını kıramamasıydı Avrupa gecesinin eksiği. Ancak genç Ozan Tufan’ın kısa bir süreye gol sıkıştırması ile mavi formanın üstüne mavi boncuk hak etti diyebiliriz. Rahat top yapma imkanı bulan orta saha ve savunmada gereksiz ve tehlikeli geri pasları için bir kez daha Bursaspor’u uyarmak zorundayız.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.