Hava Durumu

Muhammed gerçeği

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2012 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2012 08:57
Zor olacağı belli bir maçla kapandı ilk perde.
"İyi ki Antalya’da galibiyet alındı" da denebilir, "Bursaspor zorda olsaydı, böyle oynamazdı" da. 2 ayrı görüşe de saygı duymak lazım.
Antep maçlarında ilginç bir durum oluştu. Bursaspor geçen sezonu 61 puanla 3.kapatırken  takipçisi olan Gaziantepspor, bu sezon da aynı ısrarını sürdürdü. Takipteki özelliği ise 2 sezondur Bursa'da galip gelmesi.
Son maçta da bir Muhammed gerçeği çıktı ortaya.
Genç futbolcunun kaybı, Bursaspor için büyük hata olduğu, çıplak gözle bir kez daha izlendi.
Net ve açık.
Problemli olduğu öne sürülerek üzerinde fazla durulmayan ve bu yüzden kaybedilen Muhammed, doğrusu Bangura ile Tagoe'ye büyük fark attı. Hem maddi hem de futbol tarzı yönünden. Hücumda Gaziantep'in silahı haline gelen Muhammed'in, oraya gittiği günden beri bir sıkıntısının duyulmaması, aksine kendisine şans verildikçe veriminin artması, "Bursaspor ile hata" kelimelerini daha çok yaklaştırdı birbirine.
Sonuçta tekrar sahaya dönersek, Bursaspor'un 1 puan öne geçme avantajı varken,  "Aman bir tatsızlık çıkmasın, herkes atbaşı başlasın" der gibi Süper Final öncesi 4 takım da 25'e fit oldu. Bir nevi sil baştan.

SAVUNMAYA DİKKAT!
Kaleci Carson'un bu sezon önemli kurtarışları var.
"Birçok maçta kader çizdi" de diyebiliriz.
Buna rağmen 34 maçta 35 gol yeniyorsa Kupa ve Süper Final öncesi "Savunmaya dikkat" uyarısında yarar var. Burada olmayacak hatalar çıktı ortaya. Antalya'da bile çok etkisiz bir rakibe karşı verilen pozisyonlar şimdi, "Ya gol olsaydı?" sorusunu getiriyor akıllara.
Örneğin, Hakan Aslantaş'ın durup dururken kaptırdığı topta Mehmet Eren az daha skoru 2-2'ye getiriyordu. Şutu, kıl payı auta gitti.
Bir de Serdar Aziz'deki aşırı gerginlik var.
Gaziantep maçında, Carson'un "Aklını kullan" ikazlarına rağmen rakibi ile girdiği sürtüşmeyi uzatarak kart sinyalleri vermesi de Kupa ve Süper Final öncesi  "2.dikkat" uyarısını koyuyor ortaya.
Çünkü, "Pinto ile hücum gücü arttı" derken, savunmadaki düşüşü de görmek zorundayız.

ŞAMPİYONLUK DERKEN

Süper Final Avrupa Ligi grubunda puan eşitliği nedeni ile şanslar da eşit demektir.
Bu tamam da, Süper Final Şampiyonluk grubunda hak-hukuk durumu biraz farklı.
Koskoca lig oynanmış, aylar mevsimler geçmiş ve sonunda Galatasaray 77 puanla koltuğa oturmuş. Bu arada 34 maç sonunda Beşiktaş'a tam 22 puan fark atmış.
İyi güzel de, şimdi Süper Final var.
Hani "Durdu durdu, vurdu" cinsinden Beşiktaş 6 maçını da kazanırsa, Galatasaray da "Vurdu vurdu, vuruldu" cinsinden 6 maçta 4 mağlubiyet alırsa, gitti şampiyonluk, gitti 8 aylık emek.
Eğer böyle bir şey gerçekleşirse neler olur, bu işi icat edenlere neler denir, daha şimdiden merak ediyorum.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.