Hava Durumu

Ne UEFA ne de TFF, asıl Bursaspor

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2019 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2019 08:15

UEFA'nın 2013 yılında başlattığı Finansal Fair Play'i, TFF'nin ise yeni çıkardığı talimatnameyi, asıl Bursaspor'un 1963'te, yani kurulduğu yıllarda uyguladığını biliyor muydunuz?
Kulüplerinin mali yapılarını düzenlemek, gelir gider dengesini kurmak, sonuçta ayağını yorganına göre uzatmak için ortaya konan bu uygulamaları 50 yıl önce kendisine yol haritası olarak çizen Bursaspor, şimdilerde ise bu yoldan çıktığı için maalesef şarampole yuvarlanmış durumda.
O dönemlerde şahıs değil kulüp menfaatlerinin ağır basması nedeni ile, yönetimlerin sadece Bursaspor için büyük çaba sarf ettiklerini de göz ardı edemeyiz. Bakın 1963-64 sezonuna;
14 profesyonel, 18 amatör futbolcu ile ilk kadrosunu kuran Bursaspor kendisine 150 bin liralık bütçe yapmış. Bunun 80 bin lirasını transfere harcamış. Spor Toto isim hakkı olarak 72 bin lira almış. Maç hasılatları ile de transfer harcamalarını dengelemiş. 2.Türkiye Ligi'ne (1.Lig) böyle yola çıkan Bursaspor'un, kurduğu güçlü kadro ile de daha 2.yılında şampiyonluğu averaj ile Vefa'ya kaptırması ve şampiyonluğu kovalamaya devam etmesi ise, ayrı bir başarı.
Bugün ne maddi yönden ne de futbol yönünden artık böyle bir durum yok.
Sadece bir çöküş var ortada.
Bursaspor'un ilk yıllardaki başkan ve yöneticilerini bir kez daha takdir etmek görevimiz olmalı. Öyle veya böyle batıranlar için de denen, her gün deniyor zaten.

BU İŞ, UZAR DA UZAR

Süper Lig yayıncı kuruluş ile TFF ve Kulüpler Birliği görüşmelerinden bir türlü sonuç çıkmıyor.
Çıkacak gibi de görünmüyor.
Yayıncı kuruluşun, "Satamıyorum" ve "Kur yükselmesi" nedenleri ile yıllık 500 milyon dolarlık anlaşmanın 3.80 TL'den sabitlenmesi isteğine kulüpler doğal olarak karşı çıkıyor ama, "Teminat yakma" gerçeği de ortada gulyabani gibi durup duruyor.
Her şey bir yana.
Önemli olan Süper Lig kalitesinin ve yayın işinin, 500 milyon dolar etmeyeceğidir. Çok suni bir şişirme ile yükselen rakamın, şimdi herkesin başına dert açması normaldir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.