Hava Durumu

Sedat Özden görevini neden askıya aldı?

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2012 08:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2012 08:51
Sercan Yıldırım sonunda, Fatih Terim'in de tepesini attırdı galiba.
Çünkü İstanbul'da "Terim pişman, Sercan yolcu" haberleri hız kazanmaya başladı. Galatasaray'ın teknik direktörü, Sercan'ın eksik yönlerinin çok olduğundan ve bunları kapatmak için çaba göstermediğinden bahsediyor ısrarla.
Gece hayatı şikayetleri de bitmek bilmiyor.
Daha önce de birçok defa yazdık.
Sercan Yıldırım'ın bu kafa yapısı ile futbolda başarılı ve kalıcı olması çok zor. Bursaspor'un hem ondan kurtulması, hem de üstüne 3 milyon euro kazanması büyük kazanç.
Aslında tekrar bu konulara girmek gereksiz.
Alan almış, satan satmış. Bundan sonra herkesin yolu açık olsun.
Burada, bizim için asıl olan altyapı olayıdır. Esas buraya tekrar takrar girmek gerekir. "Vakıfköy'den birkaç isim çıkarmakla sorun çözülüyor mu? Yoksa büyüyor mu?"
İşte asıl mesele burada.
Vakıfköy deyince ilk önce bir haber vereyim. Hem de önemli bir haber:
Bir müddet önce, altyapı idari menajerliğine getirilen Sedat Özden, sorunlar ile çözüm arasında sıkışıp kaldığından bu görevini askıya almış. Gitmek veya kalmak için kongreyi bekliyor.
Bursaspor'un en büyük futbolcusu ve kaptanı olan Sedat Özden, şimdilik fazla detaya girmek istemiyor ama yine de ışık tutacak sözler söylüyor:
"UEFA yetkilileri Bursa'ya geldiği zaman, Vakıfköy için,'Burada futbolcu olmamak mümkün değil, mazeret aranamaz' demişti. Hakikaten öyle. Onun için burada yetişen daha çok ve daha kaliteli olmalı"
Yani, kaptan da bu konuşması ile asıl meseleye parmak basıyor.
Mesela Bursaspor'da sağbek, kanat, orta saha ve santrfor eksiklikleri bitmek bilmiyor. Ama altyapı ile koordinasyon bir türlü sağlanamıyor. Çıkanın da geldiği nokta bir türlü yeterli olamıyor.
Sonuçta Vakıfköy'e, teknik adamdan psikoloğuna, beslenme uzmanından çimcisine kadar üst düzey bir ekibin gerekli olduğu gerçeği bir kez daha çıkıyor ortaya. Ancak bu şartlarda, yeni Sercan'ların daha bilinçli yetişmesi ve uzun ömürlü olması sağlanacaktır.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.