Hava Durumu

Şenes Erzik damardan girdi

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2016 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2016 07:10
Bugüne kadar hep para ve hakemleri dert edinen Kulüpler Birliği, her nasılsa "40 yılda bir" misali hayırlı işe soyundu.
İstanbul'da Uluslararası Futbol Zirvesi düzenledi.
Türkiye'de kulüplerin yönetici hataları yüzünden mali yapısı ile ilgili büyük sıkıntıları olduğu için buna çare aramak, yeni geldi akıllarına.
Kulüpler yasası, Süper Lig AŞ gibi konuların da dile getirildiği konferansa konuşmacı olarak katılan Şenes Erzik, yaptığı uyarı ile esas soruna bence damardan girdi.
UEFA eski 1.Asbaşkanı ve FİFA eski İcra Komitesi üyesi Erzik, bakın neler dedi:
"Kulüp lisans sistemi ile spor yasası tasarısını birbirine entegre etmemiz gerekiyor. Sadece yasalar ile Türk futbolunun geleceğini temin etmek çok zor. Bazı kulüpler ihraç ediliyor. Bunun önüne geçmenin tek yolu mali disiplinin sağlanmasıdır. Bu mali disiplinin sağlanması için kulüp lisans sisteminin öncelikli olarak sağlanması gerekir. Kulüp lisans sistemi ile spor kulüpleri yasasının kesinlikle birbirine paralel, uyumlu olması gerekiyor. UEFA için en önemli kriter, kulüp lisans sistemi. Hayata geçirilmesi planlanan spor kulüpleri yasası, UEFA kriterleri ile yüzde yüz uyumlu olmalı. Benden söylemesi"
Futbol Zirvesi'ne, daha önce genç Enes'e talip olan Borussia Mönchengladbach Başkanı Rolf Königs de katıldı. Kulübünü zarardan kâra geçiren Königs, faydanılması gereken önemli bilgiler de aktardı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.