Hava Durumu

Sorunlar gittikçe büyüyor

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2019 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2019 08:09

Fazla renk vermemeye çalışıyorlar ama, Yayıncı Kuruluş-TFF-Kulüpler Birliği arasındaki para krizi ve sürtüşme büyüyor galiba.
Bunu son yapılan toplantıdan sonra Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman'ın sözlerinden daha iyi anlamak mümkün:
"Görüşmelere devam edeceğiz ancak bu demek değildir ki onların taleplerine uyacağız. Böyle bir şey yok. Bu karşılıklı edinimleri olan, karşılıklı taahhütleri olan ve karşılıklı yapmamız gereken şeyler. Hep beraber üzerinde mutabık kaldığımız en önemli konu şu, Süper Lig'in marka değerini yükseltmek, en önemli mevzumuz olması lazım. Süper Lig'in marka değerini yükseltemediğimiz takdirde bunun gibi şeyler her dakika yaşayacağımız şeyler. Özellikle döviz kurlarındaki yükselişler kulüplerin gelirlerinin, stat gelirlerinin, hepsinin TL ile olması, oyuncu gider ve faizlerimizin döviz üzerinden olması hepimizi çok zor bir sürece sokuyor ama iyi niyetle, azimle, kapasiteli insanlar olarak bunları çözme gayreti içerisinde olacağız''
Gerçi hep marka değerinden bahsediliyor tamam da, yayıncı kuruluşun gelirlerdeki düşüşü öne sürmesi ve teminatı yakma iddiaları da belli ki, kulüplerin işini daha da zora sokacak.
Süper Lig'de sorunlar bununla da sınırlı değil.
Kulüplerin borçlarının yapılandırılması, 3 yılı ödemesiz 7 yılı ödemeli 10 yıllık yeni kredi konusu da halen tam olarak şekillenmedi.
Bazı kulüpler UEFA ile yaptıkları Finansal Fair Play görüşmelerinde borçlarını 30 Haziran'a kadar yapılandırma sözü vermişlerdi. Bu gerçekleşmediği takdirde yeni cezalar da kapıya dayanmış olacak.
Ya Bursaspor ne olacak?
Evet, 1.Lig Kulüpler Birliği'nin yeni üyesi olarak bunlar bizi ilgilendirmiyor ama, büyük borç yükünün altında bu defa daha fazla ezileceğimiz de ayrı bir gerçek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.