Hava Durumu

Şükrü abimiz ve o dev kadrolar

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2014 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.01.2014 08:03

Bursaspor’un Süper Lig’de ilk flaş transferleri onun döneminde yapılmıştı.
Dev bir yönetim kurulu, yıllarca iz bırakan bir kadro ve ardından Süper Lig’deki ilk sezonda gelen 6.’lık gibi büyük bir başarı.
Şükrü Orhanettin abimizi de kaybedince tekrar o yıllar geldi aklıma.
Bursaspor’un kurucusu, 60’lı yıllarda görev yapan eski yöneticisi ve Futbol Şube Sorumlusu Şükrü Orhanettin, tam bir beyefendi ve tam bir Bursaspor aşığıydı. Eski Cezaevi’nin yanındaki işyerinde, Bursaspor’un Süper Lig’de de başarılı olabilmesi için büyük bir keyifle sabahlara kadar çalışırdı.1967-68 1.Lig’de (Süper Lig) Galatasaray’dan A.Tuna, Fenerbahçe’den Ergun, İstanbulspor’dan Haluk, Beykoz’dan Nihat, Vefa’dan Turgut ve Stefanoviç gibi flaş transferler ile Türkiye’nin dikkati bir anda Bursa’ya çevrilmişti. İşte böyle büyük özverilerle kurulan kadro, ilk yılda Bursaspor’u 6.’lığa taşımıştı.
O yıllarda Şükrü abinin de yer aldığı yönetimlerde Hayri Terzioğlu, Hüsamettin Silahçı, Semih Sevilen, Feyzullah Zorlubilek, Ali Fidanlar, Can Gengörü, Muhsin İğmen, Talat Diniz, Ali Erdinç, Sedat Acar, Hüseyin Saitoğlu, Rahmi Okyar, Osman Sinkiler, Salih Kiracıbaşı  gibi Bursa’nın dev isimleri, büyük işadamları vardı. Bu üst seviyedeki insanlar, Bursaspor’a hizmet için adeta yarış içine girerlerdi ve hepsi tek tek başkanlık yapabilecek ağırlıkta ve beceri içindeydi.
Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş yönetimleri ile her konuda çatır çatır mücadele eder, ellerinden futbolcu kapabilirlerdi.
Bugün böyle isimler ve o mücadele kalmadı. Aslında Bursaspor’un önemli sıkıntılarından biri de bu.
Şükrü Orhanettin abimize bir kez daha Allahtan rahmet diliyoruz.
Nur içinde yatsın. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.