Hava Durumu

Teknik adam ve takım farkı

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2017 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2017 07:23

Dünkü 2 takım arasında, dağlar kadar fark var.
Safet Susiç ile Mutlu Topçu arasında da aynen.
Onun için Alanyaspor'un 3 golle 3 puan alması normal.
Safet Susiç'in kanatları çok iyi kullanan bir oyun planı ve futbolcuları var. Bunu artık 3.Lig'deki takımlar bile biliyor.
Bizim Mutlu Topçu da, solbek Aziz Behiç'i sağa, Jorquera'yı da orta sahanın sağına çekerek harika(!) bir önlem almış rakibin kanat üstünlüğüne.
Daha doğrusu buna " Rakibin ekmeğine yağ sürmek" demek de cuk oturur.
Çakma sağbek Aziz'in 2.yarı sağdan orta yapmak için sağ ayağındaki topu, çaresizlikten sol ayağına almaya çalıştığı anda kaptırmasıyla gelen 3.gol, aslında teknik adamların oyun anlayışını ve 3-1'i yansıtan en güzel örnek de diyebiliriz.
Topçu'nun bu tercihleri ile daha da cesaretlenen Alanyaspor bu kulvarda ve orta sahada rahatlıkla üstünlüğü ele alırken Jonior Fernandez, Candeias ve Efecan tehlike üstüne tehlike yarattı.
2.yarı bu hatayı gören Topçu, sahada sadece dolaşan Jorquera'yı oyundan alıp yerine Mert'i koydu ama artık iş işten geçmiş, Alanya coşmuştu bir kere.
Bursaspor'daki pozisyon yaratamama sıkıntısı da üstüne cabası.
Merter ve Faty'den gerekli desteği alamayan Batalla'nın da genelde etkisiz kalması pas hatası yapması, ilerde Deniz'e topun gelmesini de engelledi.
Hakem Ümit Öztürk, ilk yarıda Omerau'nun Deniz'i çekmesine penaltı verdi ama, belli ki bu pozisyon kafasına yatmadı. Çünkü 2.yarıda İsmail'in Vagner Love'ı düşürmesine de hemen penaltı çaldı. Öztürk, burada telafi penaltısı vermek için adeta pozisyon kollar gibiydi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.