Hava Durumu

Timsah Arena’nın üstüne gider mi?

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2012 09:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2012 09:46

“Yıkılacaktı, kalacaktı” derken Atatürk Stadı büyük bir organizasyon daha üstlendi.
“Rüzgar gibi geçti” misali, Bursa tarihinde şampiyonluklar, milli maçlar, devler ligi, Avrupa kupaları heyecanları ile yer alan Atatürk Stadı’nın kaderinde bir de Dünya Gençler Futbol Şampiyonası ile jübile yapmak varmış.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Timsah Arena’nın bu organizasyona yetişemeyeceğini açıkladı. Aslında hızlı bir şekilde yükselen tribünlere rağmen, Timsah Arena’nın 2013 Dünya Şampiyonası’na yetişmeyeceği belliydi. Çünkü, kalan 9 ayda hem stadın hem de çevre yollarının tamamlanması mümkün değil.
Timsah Arena artık Acemler’de. Bunun üstüne fazla konuşmaya gerek yok demiştim, ama ben yine de merak ediyorum;
Bu stat, BUTTİM’e yapılsaydı acaba kaç trilyon lira daha ucuza mal olurdu?
Çünkü, BUTTİM arkasındaki Belediye arazisinde kamulaştırma derdi yok. Acemlerdeki kadar çevre yolu yapma derdi yok. Dere yatağı değiştirme derdi yok.  
Bunlar hep artı maliyet. Zamandan tasarruf da cabası.
Ayrıca, Timsah Arena Acemler’de yine mahalle ve siteler arasında kaldı. Halbuki BUTTİM’de tamamen boş arazi ortasında kalacaktı. Dedim ya, iş bitti artık, ama yine de sesli düşünmekte yarar var.
Recep Altepe, Atatürk Stadı yıkıldıktan sonra oraya timsah heykeli yapılmayacağını net bir şekilde söyledi. Bunda da yerden göğe haklı. Durup dururken böyle bir konunun çıkması da gereksizdi. Artık Bursa’da timsah heykeline ne gerek var? Çünkü Timsah Arena şehrin ortasında bir abide gibi yükseliyor.
Muhteşem bir eser. Bunun üstüne artık heykel gider mi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.