Hava Durumu

Timsah gerçekten direkten döndü

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2014 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2014 08:44

İbrahim ve Belluschi’ye bir kez daha teşekkür etmek lazım, Bursaspor gerçekten direkten döndü.
Yoksa ters bir sonuçta, zirve yapacak tepkilerle daha büyük bir kaos ortamı oluşur ve Timsah için bu defa alt sıralar tehlikesi başlardı.
Onun için cuma gecesi bu 2 futbolcunun gösterdiği performans ve özveri çok önemli.
Alt sıralardaki takımların yükselişe geçmesi, barajın yine 39-40 puana ulaşacağının göstergesi olurken, böyle bir ortama bulaşma tehlikesinden uzaklaştıran 2-0 da diyebiliriz Rizespor maçına.
7’sinden 70’e, erkeğinden kadınına, türbanlısından açık başlısına herkesin galibiyete rağmen yönetime ve Daum’a tavır almaya devam etmesi, Bursaspor’da ilk defa görülen bir olaydır.
Bu tepkiler 30-40 sene önce değil, bugün olmaktadır. Yani bugün, gençliğin eğitim olarak, futbol takibi olarak üst noktalara geldiği bir dönemdir.
Ortada bu kadar tepki varsa, demek kurulan kadroyu ve oynanan futbolu kimse beğenmemekte, Bursaspor’a yakıştıramamaktadır.
Bu yüzden Daum, anaokul etüt öğretmenliğine soyunacağına, kendi işine bakmalı.
Şimdi ona soruyorum:
Almanya’da böyle transferler yapsan, böyle futbol oynatsan acaba orda sana ne derlerdi?
Ayrıca Köln’de yaşanan olaylarla, eğitim olayı birbirine biraz ters galiba.

SEMİH HERKESE DERS OLMALI

Galatasaraylı Semih, Beşiktaş maçında Cüneyt Çakır’a topun kendisinden dışarı çıktığını söylemekle büyük bir iş yaptı. Futbolumuzda  kavga ve çekişmelerin arttığı bir dönemde, ortaya konan bu centilmenlik ve terbiye anlayışı herkese ders olacak cinsten.
Maçlarda devamlı seyrediyoruz.
Darbe almamasına rağmen, cıyak cıyak bağırarak kendini yere atanlar, göz göre göre faul yapmasına rağmen, kart gösteren hakemin üzerine yürüyenler,     rakip takımlara, hakemlere gereksiz ve ağır demeçler verenler hep bizde.
Bu tip futbolcuların ve yöneticilerin kirlettiği bir ortamda hakemlerin et-kilenmemesi mümkün mü?
Hakemlerdeki hata artışının sebebi asıl bundandır. Onlara saha içinde ve dışında kimse sahip çıkmamaktadır. Onun için Semih’in bu tertemiz olayı binlerce kere takdir görmelidir. Maçlarda adalet bekleniyorsa, adaletin önce kendimiz tarafından yaratılması gereğine inanmak zorundayız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.