Hava Durumu

TOFAŞ SAS'tan Bursa TOHM'a

Yazının Giriş Tarihi: 09.06.2018 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.06.2018 07:18

Bursa TOHM güreşçilerinin, U-23 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 7 madalya kazanmasını takdirle karşılarken aklıma 1970'li yıllar geldi.
TOFAŞ SAS'ın rüzgar gibi estiği ve 1976'da Avrupa Kulüpler Güreş Şampiyonluğu'nu elde ettiği yıllar.
Ortalık ayağa kalkmıştı.
Serbest Güreş Milli Takımı başantrenörlüğü de yapan Muharrem Atik'in yönetimindeki TOFAŞ SAS, Bursa ve Türkiye'nin gururu olmuştu. Muharrem Atik'i bir kez daha rahmetle anarken, spora büyük hizmetleri geçen o dönemlerdeki kulüp başkanı Yalçın İpbüken'e de sağlıklı bir ömür dilemeden geçemeyeceğiz.
Bursa'da spor deyince onların adı da daima ön planda hatırlanacaktır.
Şimdilerde ise bu çalışmaları ve başarıları daha ziyade Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görüyoruz. Onun için TOHM olayını ve neler yapıldığını İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin'den öğrenmek gerek. Futbolu biraz bırakıp bu önemli açıklamaya bakmak lazım:
" Türk sporunun uluslararası başarılarını artırma hedefi doğrultusunda 6 yıl önce başlatılan ve kısa sürede Türk sporunun uluslararası başarısına çok büyük destek sağlayan TOHM projesi, hedefine emin adımlarla ilerliyor. Bu başarı 6 yıl önce Türk sporu için ekilen tohumların en güzel meyvelerinden biri oldu. Bursa Olimpik Hazırlık Merkezi, Yüzme, Atletizm, Güreş (grekoromen, serbest) ve Taekwondo branşlarında eğitilen 91 sporcu, ayrıca olimpik havuza yükselmiş 15 sporcu ve toplamda 106 sporcusu ile Ankara TOHM'dan sonra olimpiyatlara en fazla sporcu yetiştiren merkez haline gelmiştir. Ülkemizde ilk defa uzman antrenörlerin yanında Akademik Danışman, Branş Eğitimcisi, Psikolojik Danışman, Spor Masörü, Fizyoterapist, Beslenme Uzmanı ve hekimler işbirliği ile tamamıyla bilimsel zeminde sürdürülen TOHM çalışmaları Türk sporunun başarısı için adeta büyük bir devrim oldu. En iyi şekilde yetiştirilen Bursa Olimpik Hazırlık Merkezi sporcuları, 2018 yılında; ulusal müsabakalarda 205, uluslararası müsabakalarda da 88 madalya alarak gerek uluslararası organizasyonlara, gerekse 2020 ve 2024 olimpiyatlarına sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Son olarak İstanbul'da düzenlenen U-23 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Grekoromen Milli Takımımızdaki 10 sıkletin 9'unu Bursa TOHM güreşçileri oluşturmuş ve şampiyonada 7 madalya kazanarak TOHM projesinin yüz akı olmuştur"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.