Hava Durumu

Tribün baskısı ve tepkiler

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2013 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 08:30

Eskişehirspor ve Bursaspor’da aynı günde 2 farklı görüş.
Daum, “Taraftar desteği çok büyük ama sonuçlar gelmediği zaman da tepkiler de oluyor” derken, Eskişehirspor basın sözcüsü Bekir Sıtkı Saraç da adeta yalvarıyor:
“Taraftarı yeniden tribünde ve coşku içinde görmek istiyoruz”
İşte 2 şehir arasındaki fark.
Eskişehir de futbol şehri ama Bursa da bu işin başkenti. Şampiyonluktan bahsetmek, tribünden atılan 2 slogan kadar kolay değil.
Tribün baskısını hissettirmek, rakipte ve hakemde çekingenlik yaratmak çok önemli. Daum’un dediği,”Tepkiler de oluyor” cümlesindeki eylem bile bazen önemli puanlar kazandırmaya yetiyor.
İşte Kayserispor maçı.
Alınan veya kaybedilen 3 puan ile yön tabelasını aşağıya veya yukarıya çevirebilecek bir maç.
Böyle bir maçı kim kazandı?
Bursaspor mu, taraftar mı?
Ali Palabıyık, tribünlerden gelen tepki seli altında boğuldu mu, boğulmadı mı? Bu tribün baskısının onu sonunda hataya da zorladığı gün gibi ortada değil mi? Aslında bu olayı iyi bir şeymiş gibi lanse etmek doğru değil ama, sonuçta bu da bir gerçek.

LEVENT KIZIL’A TEŞEKKÜR

Yönetim, rahmetli Atilla Tatveren için Kayserispor maçı öncesi anma yapmayı u-nutmuş. Büyük hata ama Allah’tan son anda eski Başkan Levent Kızıl bunu hatırlatınca, alelacele Futbol Federasyonu’nda onun yönlendirdiği isim aranmış ve saygı duruşu ile siyah bant takma izni alınmış.
Eğer bu olay atlansaydı, doğrusu Atilla Tatveren gibi büyük bir isim için çok yanlış olurdu. İyi ki Kızıl’ın aklına gelmiş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.