Hava Durumu

Ülker, baştan sona haklı

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2015 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2015 07:57
Doğrusu Ülker’den böylesine bir çıkış beklemiyorduk. Bir ara Bursaspor’a da sırt reklamı veren Ülker, Milli Takımlar dahil, sponsorluktan, formalardaki reklamlardan desteğini çekme kararı aldı.
Basketbol hariç sadece futbola 9 yılda 215 milyon dolar katkı veren Ülker’in bu kararı, başta siyasi kanat, TFF, Fatih Terim ve spor camiasına ders verecek nitelikte.
Futbolda birçok kişi ve kuruluş dümen suyunda giderken Ülker’in hiç çekinmeden gerçeklere net bir şekilde girmesi, önemli bir olay.    
Yıldız Holding Başkanı Murat Ülker, aldıkları karar ile ilgili bakın neler söylemiş ve bunları bir mektup ile de TFF’ye bildirmiş:
“Türk futbolu gelişsin, alt yapılar güçlensin, oyuncular çıksın, ülkemiz söz sahibi olsun diye düşündük ancak geldiğimiz noktada beklediğimizi bulamadık. Futboldaki şiddet ve kavga, boş tribünler ile futbol cazibesinin kaybolması, marka değerindeki düşüş üzüntü verici. Passolig sistemi geti-rilirken daha esnek olu-nabilinirdi. Kimse kişisel bilgilerini devlet dahi olsa, kayıt altına alınmasını istemez. Rahatsız olur. Süper Lig’de 28 kişilik kadroda 14 yabancı, 14 Türk kararı yanlıştır. İsteyen 11 yabancı ile sahaya çıkabilecekmiş. Bu mantık dışı. O zaman Türk çocukları ne yapacak?”
Takımlara ve futbola bu kadar büyük paralar veren bir firmanın, görüş bildirmesi, beklentileri olması çok doğal.
Bugüne kadar yaptıkları ile hiçbir sistem ve mantıklı yol tutturamayan kulüpler ve yöneticilerini kim eğiticek ve doğru yola sokacak?
Türkiye Futbol Federas-yonu.
Ancak gelin görün ki o, ne yaptığını, ne yapacağını bilmiyor. Kendi çalıyor, kendi söylüyor. Vites bir geri, bir ileri. 
Bu kadar bozuk bir düzende fikri bile sorulmayan Ülker, milyon dolarlarını niye saçsın?
Yakında sıra, yayıncı kuruluşa da gelecek, o da mutlaka rakamları aşağıya çekecektir. Bakalım o zaman, bay yanlışlar ne yapacak?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.