Hava Durumu

Yeri doldurulması çok zor olan bir ağabeyini kaybetmiştir Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2015 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2015 07:52
Bursaspor'da eski yöneticilerden bir yıldız daha kaydı.
1970-80'li yıllarda hem spor hem de siyasetin ağır toplarından olan Ziya Hısımcıl ağabeyimizi de kaybettik.
Bursa’nın, önemli işadamlarını daha yakından tanımasını sağlar Bursaspor. Kimi iz bırakır, kimi de sadece gelir ve gider.
Talat Diniz başkanlığındaki yönetime giren Ziya Hısımcıl gerek çalışkanlığı ve gerekse sosyal ağırlığı ile bir anda kendini hissettirmiş ve daha 70'li yılların başında uzun yıllar sürecek bir spor ve siyaset hizmetlerine başlamıştı.
Başkan Talat Diniz ile birlikte o dönemin önemli iş adamları Alaattin Sütman, Osman Sinkiler ve Şükrü Şankaya ile bir araya gelen Ziya Hısımcıl, Bursaspor'un daha o yıllarda kurumsal hale getirilmesini sağlamış, kulüp Türkiye çapında büyük bir ağırlık kazanmıştır.



Mesela Bursaspor'un ilk yabancı teknik adamı Yugoslav Toma Kaloperoviç, hiçbir endişe duymadan büyük bir güven içinde şampiyon yaptığı Galatasaray'ı bırakıp Bursa'ya gelmiştir. Bu olay, Anadolu olarak Türk futbolunda bir bomba tesiri yaratmıştır.
"Hacı ağbi" olarak da tanınan Ziya Hısımcıl, Türkiye Kupası kazanıldığında da yönetimde yer almış, siyasette de Cumhurbaşkanlığı'na kadar yükselen rahmetli Turgut Özal'ın Bursa'daki sağ kolu olmuştur.
İşyerinin kapısı her zaman vatandaşa açık olan Hısımcıl, bu özelliği ile de büyük takdir ve sevgi toplamıştır.
Kısacası, yeri doldurulması çok zor olan bir ağabeyini kaybetmiştir Bursa.
Fotoğraf, 1970'te Toma Kaloperoviç ile imzalanan mukaveleye aittir. Başta Kaloperoviç olmak üzere yöneticiler Osman Sinkiler, Alaattin Sütman, Şükrü Şankaya ve Ziya Hısımcıl artık aramızda yoklar.
Hepsine bir kez daha "Allah rahmet eylesin" diyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.