Hava Durumu

40 günde 7500 kilometre yol, 22 nokta mitingi

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2019 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2019 08:05

Siyasette başarı kolay değil, emek ve çaba ister. Hele kampanya dönemlerinde politikacıların gecesi gündüzüne karışır. Ziyaret edilmedik yer, temas kurulmayan seçmen kalmasın istenir. Gidilmeyen yer için hep bir eksiklik hissedilir.
Bu yüzden Bursa'daki yerel seçimlerde adaylar ve milletvekillerinin hızına yetişmek mümkün değildi. Sahadaki çalışmalarının büyük çoğunluğunu ancak sosyal medyadaki paylaşımları sayesinde izleyebildik.
AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin de kampanya döneminin en faal milletvekillerinden biriydi. Bursa'nın tamamının yanı sıra İYİ Parti oylarının en yüksek olduğu Mustafakemalpaşa ve Karacabey'de kampanya çalışmalarını yürüttü. Gelen bakanları ve partisinin üst düzey yöneticilerini karşıladı.


Seçimi değerlendirdiğimiz sohbette, 40 günde aracıyla 7500 kilometre yol kat ettiğini, 22 nokta mitingi ve yüzü aşkın programa katıldığını anlattı.
Gerçi yaptığı çalışmanın karşılığının sandıktan başarı olarak çıkması Dr. Esgin'in tüm yorgunluğunu almış.
Bursa açısından öngördükleri sonuçların ortaya çıktığını ifade eden Dr. Esgin'e göre, AK Parti'nin doğru aday, doğru strateji ve çok çalışması başarıyı getiren faktör oldu.
Dr. Esgin'in iki ilçedeki kampanyanın yanı sıra seçim döneminde daha önceden takibini yaptığı Dağ ilçeleri yolu, Şehir Hastanesi, Yenişehir Havalimanı'nın daha aktif kullanımı ve turizm konularında önemli sonuçlar elde edildi.
Yenişehir'den 6 ile yapılan direkt uçuşlara Gaziantep'in de eklenmesi ve kargo taşımacılığı bunun ilk somut sonuçları oldu. Dr. Esgin, Yenişehir'in önümüzdeki günlerde sadece Bursa'nın değil İstanbul'un Anadolu yakası, Eskişehir, Balıkesir ve Bilecik'in hava kargo merkezi olacağına inanıyor. THY'nin kargo seferlerine başlamasının yanı sıra Hızlı Tren Hattı'nın tamamlanmasının buna katkı sunacağını ifade ediyor.

SANDIK NÖBETİNİ TUTTU, KIZININ OKUMA BAYRAMINA KATILDI

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da seçim döneminde en çok yorulan milletvekillerindendi. Mudanya'da Hayri Türkyılmaz, Gemlik'te Uğur Sertaslan'ın seçim kampanyalarında, neredeyse yanlarından ayrılmadı.
Seçim bittikten sonra yapılan itirazların takipçiliğinde de hukukçu olması dolayısıyla büyük görev Kayışoğlu'na düştü. Mustafakemalpaşa'da itirazda bulunduktan sonra Tuzla'nın yolunu tuttu.
CHP'li vekillerin İstanbul nöbetinde görev alan Kayışoğlu, diğer iki milletvekili Murat Bakan ve Burak Erbay'la 8'er saat dönüşümlü olarak nöbet tutmaya başladı.


Kayışoğlu'nu önceki gün daha önemli bir görev bekliyordu. Sabaha kadar Tuzla'da nöbet tutan vekil, 6 yaşındaki kızı Arya'nın okuma bayramına katıldıktan sonra uyumadan tekrar Tuzla'ya dönmek zorunda kaldı.
Vekillik ve annelik, ikisi de kutsal görev ne de olsa...

BU ŞENLİK RAHVAN ATLARININ KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Rahvan atlar Türklerin kadim geleneklerinden biri. Zamanında her ailenin bir veya birkaç rahvan atı olur, bunlar uzak mesafelerdeki yolculuklarda kullanılırdı. Bir İngiliz atı 5 kilometreden sonra nefes nefese kalırken, Rahvan atlar günde 60 kilometre yol kat edebiliyordu. Motorlu taşıtlar bu kültürü de bitirdi. Güzelim rahvan atlarının torunları sütçü beygirine dönüştü.


Osmangazi Belediyesi'nin 15 yıl önce başlattığı fetih şenlikleri bu kültürümüzün yeniden canlanmasını sağladı. İlk yıllarda sütçü beygirleriyle yapılan fetih yürüyüşünün bu yılki bölümüne 70, Rahvan yarışına ise Türkiye'nin 4 bir yanından 300'e yakın at katılacak.
Rahvan Atları Kulüp Başkanı İhsan Gür, Fetih Şenlikleri'nin Bursa'nın gelenek ve kültürüne katkı sağlamanın yanı sıra güzel bir geleneğin canlanmasını da sağladığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.