Hava Durumu

Aktaş: Başkaları erteledi biz kira almayacağız

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2020 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2020 08:07

Dünyanın üzerine bir kabus gibi çöken koronavirüs salgınında herkesin gözü kulağı hekimler ve kamu yöneticilerine çevrilmiş durumda. Hekimlerden korunma ve yeni tedavi yöntemleri ile ilgili haberleri, kamu yöneticilerinden de hayatı kolaylaştırıcı önlemleri bekliyoruz.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bugünlerde bizim gibi çalışmalarını bazı günler evde sürdürüyor. Evde olsa da yoğun çalışma temposu devam ediyor. Vatandaşlarla buluşmalarını da sosyal medya üzerinden gerçekleştirerek taleplerini dinliyor.

Vali Yakup Canbolat başkanlığında oluşturulan İl Pandemi Kurulu'nda yeralan Aktaş'a Bursa'daki durumu sorduk. O da yanıtladı:

'Ortalıkta dolaşan söylentiler gerçeği yansıtmıyor. Üstelik rahatsız edici. Vaka ve can kaybı sayısını Bursa nüfusuna böldüğünüzde iyi durumda olduğumuzu görüyoruz. Bursa'dan umreye gidip dönenler tedbirli davranılıp karantinaya alındı. O yüzden sorun yaşamadık. Bir de Bursa'dan uluslararası uçuş olmaması da etkili tabi. Bundan sonraki süreç izolasyondaki dikkate bağlı'

Peki, Bursalılar evde kal çağrısına uydu mu?

'Park ve sahillerin kapatılması sonrası durum çok daha iyi hale geldi. Dün oldukça sakin bir gün yaşandı. Bursalıların genel anlamda çağrıya uyduğu görülüyor'

Trafiğin yüzde 87 oranında düşmesi üzerine yaptığı bir espriyi de anlattı Aktaş:

'Trafiği iki yılda çözeceğim demiştim. Bir yıl dolmadan çözdüm'

Büyükşehir Belediyesi'nin salgının başladığı ilk günden beri çalışmalarını bir sistem içerisinde yürüttüğünü vurgulayan Aktaş, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerine gönderme yaptı.

'Algı yönetimi yapıyorlar. Ankara Belediye Başkanı diyor ki 12 yaşından küçük çocuğu olanlara ve hamilelere izin verdim. İzni veren İçişleri Bakanlığı zaten. İzmir ve İstanbul'da belediye kiracılarının borçları ertelendi deniyor.

Biz borçları ertelemedik. Kira almayacağız dedik. Adam fast food işletiyor. 2 ay sonra işler başladığında nasıl bulacak bu kira parasını? Belediye olarak 4 milyon bağlı kuruluşlar olarak da bir buçuk milyon aylık kira gelirimiz vardı. Toplam da aylık 5,5 milyon kira gelirimizden vazgeçtik.

Önümüzdeki hafta ihtiyaç sahiplerine 50 bin paket dağıtımı yapılacağını ve vatandaşların hayatını kolaylaştıracak yeni projeler geliştirdiklerini kaydeden Başkan Aktaş, Vefa grubunun yanında büyükşehir ekiplerinin 6 günlük çalışma tablosunu da gönderdi.

Tabloya göre, 6 günde 11 bin 553 vatandaşın çağrısına yanıt verildi. 4 bin 114 evde bakım ve temizlik kiti gönderildi. Bin 107 açık alan dezenfekte edilirken, 782 kişiye sıcak yemek dağıtıldı. 140 vatandaşın banka ihtiyacı, 79 kişinin de maaş çekim talebi karşılanırken 62 kişiye su kartı yüklemesi gerçekleştirildi.

Bu süreç biraz daha uzayacak gibi görünüyor. O yüzden başta büyükşehir belediyesi olmak üzere tüm belediyelerin özellikle dar gelirli veya bu kriz dönemi dolayısıyla işinden olanlara biraz daha fazla destek olması gerekiyor.

AK PARTİ BURSA VEKİLLERİNE BU HAFTA MECLİS MESAİSİ YOK

Koronavirüs salgını, hayatın olağan akışını altüst etti. Tüm kurumlar çalışma düzenini durdurdu veya yavaşlattı.

AK Parti de bu amaçla mecliste görev yapacak milletvekilleriyle ilgili program yaptı. Vekiller de gruplar halinde Meclis çalışması yapacak. Bursalı vekiller bu hafta Ankara'ya gitmeyecek.

Meclis mesaisi dışındaki çalışmalarını özellikle hafta sonları vatandaşlarla geçiren vekiller salgın sonrası evlerine kapandı. Evde vakit geçiren AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de bu boş zamanı çocuklarıyla birlikte kitap okuyarak değerlendiriyor. Özen'in sosyal medyada paylaştığı ev fotoğrafında ilginç bir ayrıntı dikkat çekiyor. Özen ve büyük oğlu Resul koltukta oturup kitap okurken küçük oğlu Eren ise bunu halıda uzanarak yapıyor.

Özen de bu ayrıntıyı 'Eren'in okuma tekniği biraz farklı' notuyla aktarıyor.

KORONAVİRÜS KARANTİNA GÜNLÜĞÜ (6)

Dr. Öz'ün buzdolabındaki gizli yiyecek

*'Evde Kal' çağrısına uyarak başladığım gönüllü karantinanın 8'inci günündeyim. Artık günlük ev yaşamı rutine bağlandı. 2 günde bir market alışverişi dışında günlerim salonda televizyon izleyerek, ya da çalışma ofisi haline getirdiğim balkonda devam ediyor. Bu arada balkonu birlikte paylaştığım kedim Behlül, bugünlerde balkon kenarına gelen kuşlara sardığı için beni rahat bırakıyor artık.

*Kendimle ilgili önemli bir karar da verdim. Hatırlarsınız bundan aylar önce sakalların mikrop yuvası olduğuna dair araştırma haberleri yayınlanmıştı. Koronavirüs sonrası kişisel temizlikle ilgili iki konuya dikkat çekildi. Kadınlarda uzun tırnak ve oje, erkeklerde ise sakal. Bu uyarılar ve kendi kişisel deneyimimde de temizliğinin zor olduğunu fark ettiğim için yaklaşım 25 yıldan beri belirli bir ölçüde tuttuğu sakalımı kestim. İşin açıkçası kötü durdu. Olsun, bugünler geçtikten sonra yine uzatırız diye kendimi teselli ediyorum.

*Sosyal medya sayesinde benim gibi evde kalanlardan da haberdar oluyoruz. Bundan 20 yıl önce yani sosyal medyanın olmadığı günlerde olsa sanırım sıkıntı daha çok artardı. Evde kalanlar maharetlerini sergilemeye devam ediyor. Gazeteci arkadaşım Adnan Baştopçu, çağrıma uyarak sahalara döndü. Ispanaktan pizzaya yaptığı yemeklerle şova başladı. Övgülerin yanı sıra yorumlardaki ince mesajlardan çıkardığım sonuca göre kıskananlar da var. Eleştirilere takılma Adnan, gayet başarılı gidiyor.

*Günün flaş notuna gelince. Bizim 'salt bae' hareketiyle dünyaca ünlü Nusret, geçtiğimiz günlerde ABD'de yaşayan kendisi gibi ünlü Doktor Mehmet Öz'le Intagram üzerinden yaptığı röportajı yayınladı. Dr. Öz, Nusret'in soruları üzerine koronavirüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmenin sırlarını anlattı. Hareket, iyi uyku ve doğal gıda. Dr. Öz sabah neler yediğini bozdolabını açıp Nusret'e gösterirken, karşımıza Marmarabirlik'in kuru sele paketi çıkmaz mı? Dr. Öz, cevizi gösterdi ama paketi görülen zeytinden söz etmedi. Sanırım onun gizli silahı zeytin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.