Hava Durumu

Aktaş, başkan adaylarıyla yol haritasını belirliyor

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2019 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2019 08:15

AK Parti Bursa teşkilatında, ilçe belediye başkan adaylarının hafta sonu belirlenmesiyle önemli bir viraj daha geçildi.
İlçe başkanlarından önce 24 Kasım'da Haliç Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından adaylığı kamuoyuna açıklanan Alinur Aktaş da bu sürecin tamamlanmasını bekliyordu.
Geçen yıl başkanlık koltuğuna oturduktan kısa bir süre sonra bir yandan belediyeyle ilgili çalışmalarını sürdüren Aktaş, seçim dönemi için de kolları sıvamıştı. 8'i belediyeden 3'ü dışarıdan 11 kişilik bir ekip, Bursa'nın geleceğine yönelik hazırlıklara başlamıştı. Bu süreç sonunda 10 bin 320 kişiyle yapılan görüşmeler sonucu kent manifestosu olarak adlandırılan 'Bursa Tasavvuru' ortaya çıkmıştı.
Aktaş, adaylığı kesinleştikten sonra bu ekibi 20 kişiye çıkararak, Bursa Tasavvuru'ndaki hedefler doğrultusunda proje çalışmaları başlattı.
Şimdi sıra bu projelerin belirlenen belediye başkan adaylarıyla masaya yatırılıp yol haritası hazırlanmasına geldi. Adaylık açıklamasından bir gün sonra Aktaş, Bursa milletvekilleri, il başkanı, belediye başkan adayları, ilçe başkanlarıyla bir araya geldi.
Toplantı öncesi görüştüğümüz Aktaş, 3-4 saat sürecek toplantıdan sonra hafta içinde birkaç kez daha bir araya geleceklerini belirterek, 'Hazırladığımız projeleri belediye başkan adayları ve ilçe başkanlarının projeksiyonu ile revize edeceğiz' dedi.
Bu çalışmalarda yol haritasının belirleneceğini ve yeni adaylara tecrübe aktarımının gerçekleştirileceğini ifade eden Aktaş, 10 gün içinde tamamlanacak bu çalışmaların kamuoyuna sunulacak hale geleceğini sözlerine ekledi.

İki başkandan Ulaşım Master Plan değerlendirmesi

Bursa'da en çok şikâyet edilen ulaşım sorununun çözümü amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından Boğaziçi Mühendislik firmasına hazırlatılan Ulaşım Master Planı, meclis onayından önce geçen hafta akademik odalar ve resmi kurumlara anlatıldı.
Bursa'nın gelişme, nüfus ve istihdam kriterleri göz önüne alınarak 2035 yılına kadar uzanan bir projeksiyonla hazırlanan Ulaşım Master Planı'nı, toplantıya katılan İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak ve Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Fikri Düşünceli'ye sorduk.
Planı, toplu ulaşım ve özellikle raylı sisteme ağırlık verilmesi yönüyle olumlu olarak değerlendiren Mehmet Albayrak, bazı noktalardaki eksiklikleri dolayısıyla ayağının yere basmadığı eleştirisinde bulundu. Eksiklikleri anlatmak için firma yetkililerini odaya davet ettiklerini de kaydeden Albayrak, 'Bir-iki gün oturup tartışalım önerisinde bulundum. Gelirlerse plana katkı koyarız gelmezlerse kendileri bilir' dedi.
Mevcut belediye bütçe ve kaynaklarıyla bu hedeflerin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını kaydeden Albayrak, 26 Ocak'ta düzenleyecekleri 'Ulaştırma Politikaları Çalıştayı'nda, konunun detaylı olarak ele alınacağını kaydetti.
MMO Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli, genel hatlarıyla ve toplu ulaşım konusundaki projeler nedeniyle master plana olumlu baktığını belirterek, bu plana sanayi kenti olan Bursa'da lojistikle ilgili projelerin de eklenmesi gerektiğini söyledi. Düşünceli, 'Yüklerin transferi, ulaşımı etkileyen bir konu. Bunun ulaşım master planıyla entegre edilmesi gerekiyor' dedi.
Emek hattının şehir hastanesine, üniversite hattının da Görükle'ye uzatılması projesiyle ilgili uyarıda da bulunan Düşünceli, 'Bursaray'da ek projeler hayata geçirildiğinde vagon sıkıntısı çekilmiş, Hollanda'nın hurda vagonlarını almak zorunda kalmıştık. Aynı sıkıntıların yaşanmaması için hat başlamadan önce vagon siparişlerinin verilmesi gerekir' diye konuştu.

Kupayı Bursa'ya getirdi

Dünyada artık spor olarak kabul edilen taktiksel bir oyun olan briçin Bursa'daki yıldızlarından biri de Uludağ Üniversitesi'nde çalışan eczacı Dilek Yavaş.
'Altın Büyük Usta' kategorisinde yani Türkiye'nin başarı listesindeki ilk 50'de yer alan 5 kadın oyuncudan biri olan Dilek Yavaş'ın Avrupa şampiyonluğu kupası da var.
Yavaş, hafta sonu İstanbul'da katıldığı Türkiye'nin en büyük briç turnuvalarından biri olan 'Marmara İkili' de kupayı Bursa'ya getirmeyi başardı. İstanbul'dan partneri Hatice Özgür'le bu başarıyı elde eden Yavaş, turnuvada partneriyle birlikte 420 oyuncuyu geride bıraktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.