Hava Durumu

Aktaş'tan radikal hamle: Hamitler'i kapatacağım

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2019 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2019 08:09

Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Alinur Aktaş, seçim stratejisini profesyonel bir ekip tarafından mayıs- ekim ayları arasında hazırlanan Bursa Tasavvuru üzerine kurdu.
Önce basın mensuplarına yapılan sunumla kamuoyuna açıklanan Bursa Tasavvuru'ndaki kapsam ve genel ilkeler, çeşitli toplantılarla toplumun değişik kesimlerine de aktarılmaya devam ediyor.

'Trafik ve ulaşım', 'şehir gelenekleri ve kentlilik bilinci', 'ekonomi' 'şehir ve iletişim' ana konularından oluşan kent manifestosu önümüzdeki günlerde hazırlanacak seçim bildirgesinde projelere, deyim yerindeyse ete kemiğe bürünmüş olacak.
Tasavvurla ilgili en son sunum Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Muradiye Salonu'nda sanayici ve işadamları derneklerinin başkan ve üyelerine yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Bayhan'ın teknik sunumu ve Başkan Aktaş'ın genel prensiplerle ilgili yorumlarını haber sayfalarımızda bulacağınız için ayrıntılara girmeyeceğim.

Soru-cevap kısmı toplantının en renkli bölümüydü. Bir katılımcının 'Geçen gün, hangi suyu içelim diye 13 sanayici arkadaş bir araya geldik tartıştık. Ulaşım olsa ne olur olmazsa ne olur. Yediğimiz içtiğimizle çocuklarımız ve torunlarımız kanser olacaksa ne önemi var, trafikte birkaç saat oyalanmanın' sözleri üzerine Aktaş, çevre kirliliği konusunda önemli mesajlar verdi.

İnegöl Alanyurt'taki çöplüğün ıslahı ve elektrik üretimine geçmesiyle ilgili projesini anlatan Aktaş'ın yaşadıkları gerçekten ilginç ayrıntılar içeriyor.
2004 yılında göreve geldiğinde çöplerin Alanyurt'a döküldüğünü öğrenince inceleme yapmak üzere bölgeye gider. 18 yıldan beri vahşi depolama yapılan alan gerçekten berbat haldedir. Hatta Danimarka'dan gelen uzmanlar, bölgeyi görünce, o dönemin OSB müdürüne, 'Bizim ülkemizde olsa sizi asarlar' şeklinde yorum bile yaparlar.

Aktaş kararlılıkla işin üzerine gider. Bu bölgenin kaldırılacağını söyleyince kendi partilileri bile Alanyurt MHP'de olduğu için karşı çıkarlar. Israrını sürdürür. Önce geri dönüşüm uygulaması başlatılır. Ardından bölge kapatılır. Yeni düzenli depolama yapılır ve yap-işlet-devret modeliyle enerji üretimine başlanır. Şimdi botanik parka çevrilen alan önümüzdeki günlerde millet bahçesi olarak düzenlenecek.
Öyküyü anlatan Aktaş, Bursa için önümüzdeki dönemdeki projeleri arasında yer alacak radikal kararını da ilk kez bu toplantıda, 'Hamitler'i kapatacağım' sözleriyle açıkladı ve şu sözlerle devam etti:
'Hamitler'i iptal edeceğim samimi olarak söylüyorum. Projelerim arasında o da var. Elin gavuru çöpten para kazanıyor. Biz de kazanmaya başlayacağız'

EN BÜYÜK PROBLEM GIDA TERÖRÜ

Aktaş'ın diğer önemli mesajı ise yine işadamının dile getirdiği gıda güvenliği konusunda oldu. Türkiye'nin PKK terörü ve ticaretteki sorunları konuştuğunu hatırlatan Aktaş, 'Bu ülkenin en büyük problemlerinden biri de gıda terörüdür' sözleriyle dikkat çekti.
Aktaş, pazartesi günü Bereket Sofrası'nın kurulduğu Bursa Hali'ni TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile ziyaret etmiş. Burada karşılaştığı manzara karşında hayretler içinde kalmış. Sobalar içinde ne olduğu bilinmeyen bir malzeme ile gürül gürül yanıyor. Çıkan sis duman da içerdeki meyve ve sebzelerin üzerine siniyor.
'İlk dakikada ofsayt' saptaması yapan Aktaş, 'Yetiştirmede zaten ofsayt var. Avrupa ve Orta Doğu'nun en önemli hallerinden biri burası. Bu ne ilkel yöntem. Perişan haldeyiz. 10-15 gün içinde hale doğalgaz gelecek. Artık tüm sebze ve meyveler kontrol edilerek sunulacak. Bunu yapmakta kararlıyız' dedi.

ŞUBATTA SUYA İNDİRİMİN YANINDA BİR SÜPRİZİ DAHA

Toplantıda söz alan BESOB Başkanı Arif Tak'ın esnafın su indirimi beklediği talebi üzerine Aktaş, 'BUSKİ'ye bir milyar dolar borcumuz var' diyerek başladığı konuşmasında indirim müjdesi verdi.
Göreve başladığından beri suya iki kez yüzde 10 indirim yaptığını hatırlatan Aktaş, ancak her ay TEFE ve TÜFE'deki güncellemeler dolayısıyla bunun yüzde 16-17'sinin gittiğini söyledi.
Aktaş, 'Son 5-6 ayda TEFE, TÜFE azdı. Aralıkta ise yüzde 1,42, ocakta 0,44 eksi çıktı. 1 Şubat'tan itibaren bir indirim daha olacak. Ayrıca ikinci bir sürpriz de olabilir' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.