Hava Durumu

Almanya ve Hollanda'dan Bursa'ya turist taahhüdü

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2018 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2018 08:04

Hazırlığı 3-4 ay öncesine dayanan 3'üncü Bursa Turizm Zirvesi ve 1'inci Bursa Fuarı deyim yerindeyse rüzgar gibi geçti. 4 gün boyunca turizmin kalbinin attığı Bursa, etkinlik sayesinde bir kez daha vitrine çıkma imkanı buldu.
Öyle az buz bir vitrin değildi üstelik...
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı'ndan turizm profesyonellerinin örgütlendiği TÜRSAB'ından TÜROFED'ine, TÜREB'inden Turizm Yatırımcıları Derneği'ne kadar tüm aktörler zirvede buluştu ve genel turizm perspektiflerinin yanı sıra Bursa'yı da konuştu.
Zirvenin en önemli konukları ise 18 ülkeden THY aracılığıyla davet edilen 109 acenta temsilcisiydi. Bursa'da ağırlanan ve Uludağ'dan Tirilye ve Gölyazı'ya kadar kentin birçok noktasını ziyaret etme imkanı bulan acenta temsilcileri Bursa'daki meslektaşlarıyla ikili görüşme fırsatı da buldular.
İlk somut sonuç da Alman ve Hollandalı acentaların GÜMTOB'la yaptığı görüşmede elde edildi. Avrupalı acenta temsilcileri GÜMTOB'dan tur paketleri teklifi isteyerek satış taahhüdünde bulundular.
Yabancıların yanı sıra iç pazara yoğun satış yapan ETS, Joly Tur ve Tatil Sepeti gibi büyük acentalar da yetkili satın alma müdürleriyle fuara katılarak, bağlantı için görüşmeler yaptılar.
Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının birlikteliği sayesinde gerçekleşen fuar ve zirvenin kuşkusuz büyük yükü Bursa Turizm Platformu Koordinatörü olan Hasan Eker'in omuzlarındaydı.
Organizasyonun Türkiye'ye örnek olacak birliktelik sayesinde gerçekleştirildiğini vurgulayan Eker, fuar ve zirvede istenilen hedeflere ulaşıldığını söyledi.
Hem bu bağlantıların sağlanması hem de Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın konuşmasında verdiği mesajlar, Bursa'nın taleplerinin karşılık gördüğü anlamı taşıyor.
Nitekim Bakan Yardımcısı Alpaslan, gelen taleplere yanıt verirken, Uludağ'ın yönetiminin Turizm Bakanlığı'na verilmesi konusunda çalışma yapıldığını ilk kez bu zirvede açıkladı. Alpaslan, ayrıca İznik'teki arkeolojik kazıların yapıldığı bölgeye gezi platformu yapılması sözünü de verdi.
Zirvede 10 başlık altında yapılan toplantı ve paneller de bir ay içinde derlenerek rapor haline getirilecek ve başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kurumlara iletilecek.

Esgin: Vizyon ortaya konuldu, sıra yatırımlarda

Bursa'da turizmden istenilen payın alınması için en çok çaba sarf edenlerden biri de milletvekili seçilmeden önce Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkanlığı yapan Dr. Mustafa Esgin'di. Esgin, üçüncü zirve deneyimini yaşadı.
Dr. Esgin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un da zirveye katılması için çok çaba sarf etti ancak son anda çıkan program nedeniyle bu gerçekleşmedi. Dr. Esgin'e göre, zirve ve fuarla Bursa vizyonunu ve potansiyelini ortaya koydu. Bundan sonrası için hem kamunun hem de özel sektörün yatırımlarla bunu desteklemesi gerekiyor.
Sektörün içinden gelen biri olarak Ankara'daki temsiliyetinin büyük önem taşıdığının altını çizen Dr. Esgin, tüm imkanlarını Bursa'daki turizm potansiyelinin değerlendirilmesine adayacağını ve yatırımlar için sonuna kadar bütün enerjisini ortaya koyacağını ifade etti.

Mudanya'da aday adayı dayanışması

Mevcut başkan Hayri Türkyılmaz'ın yeniden aday olduğu Mudanya, yerel seçimler öncesi en çok hareketliliğin yaşandığı ilçe olarak dikkat çekiyor.
Türkyılmaz'ın dışındaki CHP aday adayları Erdal Aktuğ, Deniz Baykal, Sami Kahveci ve Şenol Seven önceki gece bir araya gelerek, ortak mesaj yayınladı. 'Birliği sürdürmek gelişmedir' başlığı ile yayınlanan ortak açıklamada, Mudanyalıların bir önceki dönemde karşılaştıkları iletişimsizlik, demokrasi anlayışından uzaklaşma ve 'ben yaptım olduculuğun' partideki birlik ve beraberliğin bozulmasının CHP belediyeciliğinden beklentilerin alınmasına engel olduğu ve hayal kırıklığı yaşattığı öne sürüldü.
4 aday olarak Mudanya için duydukları kaygıdan dolayı çıkan karar ne olursa olsun, aralarından kim uygun görülürse görülsün birbirlerine destek olma kararı aldıkları ifade edilen ortak açıklamada, 'Bizler kentimizin hak ettiği değere ulaşana kadar özlenen örnek birliği sağlama kararı almış bulunmaktayız' denildi.

CHP'li vekilden köylülere destek

Yenişehir'in Alaylı köyündeki vatandaşlar, köy yakınlarındaki ormanlık alanın gençleştirme amacıyla kesilmesine karşı çıkıyor. Gelen tepkiler üzerine kesimler durduruldu ama vatandaşların endişesi devam ediyor.
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, dün Alaylı köyünü ziyaret ederek, vatandaşlarla görüştü. Başta kadınlar olmak üzere köylüler, 'Hem hayvancılığı teşvik etmeye çalışıyorsunuz hem de yok etmek için uğraşıyorsunuz. Biz ne yiyip içeceğiz. Civarda başka hayvan otlatacak yer yok. Bu ağaçlar çürümüş değil' sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.
Kayışoğlu, ormanlık alandan 7-8 TIR dolusu ağaç kesimi yapıldığını, köylülerin yolu kapatarak tepki göstermesi üzerine kesimin durdurulduğunu belirterek, kendisinin de orman işletme müdürünü arayarak görüştüğünü söyledi. İşletme müdürünün 60-70 yılda çam ağaçlarının yenilenmesi gerektiğini ve bu yüzden kesim yapıldığını anlattığını ifade eden Kayışoğlu, 'Gençleştirme adı altında ormanın yarısı gidecek. Yeni dikilen fidanların büyümesi ise çok uzun yıllar alacak. Köylülerin tepkilerine kulak verilmeli' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.