Hava Durumu

Altepe'den kırgın veda

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2017 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2017 07:19

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Recep Altepe'yi 90'lı yıllarda Yıldırım Belediye Meclisi üyesiyken tanımıştım.
Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser'e en ciddi muhalefeti yapan meclis üyesiydi. Siyaset basamaklarını hızla tırmandı ve yerel siyasette zirve diye tabir edilen Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına kadar yükseldi.
MSP'den başlayıp AK Parti'de devam eden 39 yıllık siyasi yaşam, bunun son 24 yılı da belediyecilik.
Böyle bir siyasi kariyere sahip Altepe, sanırım bu türden bir istifayı bir ay öncesine kadar aklının ucundan dahi geçirmiyordu.
Son ana kadar yaptığı hizmetleri anlatmanın çabasındaydı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa adını telaffuz etmesinin ardından Aliya İzzetbegoviç'in ölüm yıldönümü için Bosna'ya gitmesi, istifasını bile bir dakika gecikmeyle geldiği Kaplıkaya Hacıvat Deresi Islahı ve Bağlaraltı Siteler Köprüsü'nün açılışının sonrasına bırakması bunun göstergesiydi.
Önce kürsüye çıktı, klasik belediye hizmetleri açılış törenlerinde olduğu gibi yaptığı hizmetleri anlattı. Çünkü kendi ifadesiyle, ' Bursa'ya hizmeti adeta bir ibadet olarak' görüyordu.

Ardından köprüden geçen vatandaşları selamladı.
Ve yeniden kürsüye gelerek, yine kısa bir hizmet değerlendirmesinin ardından istifa ettiğini açıkladı.
Zaman zaman tebessüm etmeye çalışsa da Altepe'nin üzgün ve hatta kırgın olduğu her hareketine yansıdı.
Öncelikle parti yönetimi tarafından başlatılan reform ve değişim dönüşüm projesine kendisinin de katılmasına bir anlam veremediğini, yine yaptığı hizmetler ve geçtiğimiz nisan ayındaki referandumda yüzde 53,2'lik evet oyu ile açıklamaya çalıştı. Sonra 'yolsuzluk, tembellik ve istismarla hiç suçlanmadık. Ve adımız bu konularla hiç yan yana gelmedi hiç anılmadı' diyerek istifasına gerekçe arayanlara mesaj gönderdi.

'Bize yakışanı yapacağız'

Konuşmasında istifa kelimesini telaffuz etmeden önce yaptığı değerlendirmede de altı çizilmesi gereken noktalar vardı. Bu konuda önceliği 'direniyor' eleştirilerine de gönderme olacak şekilde, "Partimizle, liderimizle ters düşmeyeceğiz, çatışmayacağız, hasar da vermeyeceğiz. Bize yakışanı yapacağız. Kulis ortamı oluşturmaya da hiç yanaşmayacağız" sözleriyle vermiş oldu.
İstifa ve veda konuşmasını 'İyi bir iz, gök kubbe altında hoş bir seda' bıraktığını umduğunu söyleyerek tamamlayan Altepe, yürüyerek camiye gitti. Gazetecilerle vedalaşırken de "Artık halkın içindeyiz" dedi.
Altepe, hem Osmangazi hem de Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde Bursa'ya damgasını vuran yatırımları gerçekleştirdi. Başta ulaşım ve Timsah Arena konularında ciddi eleştiriler de aldı ama konuşmasında da vurguladığı gibi ne yolsuzluğu ne de tembelliği oldu. Dolayısıyla yine gönül rahatlığı içinde esnafla şakalaşarak Bursa'yı dolaşması muhtemeldir. Eğer küsüp köşesine çekilmezse...

Yenişehir Belediye Başkanı vardı

Altepe'nin önce açılış ardından veda konuşmasını yaptığı tören alanı bir gazeteci ordusunun akınına uğradı. Üşenmeden saydım tam 16 kamera ve iki canlı yayın ekibi vardı. Altepe'nin ağzından çıkacak her kelime sadece Bursa basınının değil, yaygın medyanın da merceği altındaydı. Hemen hemen tüm yerel ve bazı ulusal haber kanalları törendeki konuşmayı bile canlı olarak verdiler.
Törene belediye bürokratları dışında siyasilerden sadece Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik katıldı. Ne il başkanı ne de Bursa'da olduğunu bildiğimiz milletvekilleri vardı.
Siyaset böyle bir şey işte. Vefa, koltukta oturulduğu sürece...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.