Hava Durumu

Bakan Mustafa Varank, GUHEM için gelecek

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2018 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2018 07:30

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev alan Mustafa Varank, bilgi teknolojileri ve inovasyon konusunda kabinenin en önemli ismi.
Göreve başladıktan sonra Türkiye'nin en çok önem verdiği füze sistemleriyle ilgili gelişmeleri sosyal medya hesabından duyuran Bakan Varank, bu özellikleri dolayısıyla önümüzdeki dönemde Bursa'nın ilgi alanında olacak.
Nedenine gelince; Bursa son yıllarda geleceğe dönük yatırımlarıyla ön plana çıkan kentler arasında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa mitinginde açıkladığı Mega Endüstri Bölgesi, BTSO tarafından projelendirilen ve halen altyapı yatırımları devam eden TEKNOSAB, geleceğe yönelik orta ve ileri teknoloji yatırımlarının adresi olacak.
İkinci büyük yatırım ise yine Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BTSO tarafından o dönemki adıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 80 milyon liralık desteğiyle yapılan ve kısa adı GUHEM olan 'Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi.
200 milyon liralık harcamayla yapılacak GUHEM tamamlandığında dünyada ilk 5, Avrupa'nın en iyi ve Türkiye'nin ilk uzay temalı merkezi olacak. 13 bin metrekarelik alanda yapımı neredeyse tamamlanmak üzere olan GUHEM yeni neslin uzay ve havacılığa olan ilgisi ve farkındalığını artıracak. Belki de geleceğin ilk astronotları da bu merkez sayesinde yetişecek.
GUHEM'in uzay ve havacılıkla ilgili eğitim amaçlı düzenek ve sergilerin inşaatla eşzamanlı tamamlana-bilmesi hedefleniyor. Geçtiğimiz günlerde sergi ve düzenekler için TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Hasan Mandal ile görüş alışverişinde bulunan BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, sergi alanlarıyla ilgili ihale süreçlerinin hızlandırılmasını istemişti.
Bakan Varank, 5 Ağustos'ta belki de ilk gezisini Bursa'ya gerçekleştirecek. Bu gezide GUHEM'i ziyaret edecek olan Bakan Varank'ın işadamlarıyla da bir araya gelmesi bekleniyor.

KOBİ OSB için destek istenecek
Bakan Varank gezisinde BTSO'nun projeleri hakkında da bilgi alacak. Mega Endüstri Sanayi Bölgesi olacak TEKNOSAB'ın yanı sıra Bursa'nın en önemli beklentilerinden biri olan KOBİ OSB de gündeme gelecek.
Bilindiği gibi BTSO KOBİ OSB konusunda geçtiğimiz yıl talep toplamaya başlamış ve beklenenin üzerinde ilgi görmüştü. Yapılan 2 bin 500 başvuruyla 14 milyon metrekarelik bir talep ortaya çıkınca hazırlanan dosya dönemin bakanlığına gönderilmişti. Ancak, seçim süreci ve ardından yeni bakanlığın yapılanması nedeniyle bir gelişme yaşanmamıştı.
Bakan Varank'ın bu gezisinde KOBİ OSB ile ilgili sürecin hızlandırılması da talep edilecek. Çünkü BTSO, TEKNOSAB ve KOBİ OSB'nin eşzamanlı ve birbirlerini tamamlayacak şekilde bitirilmesini planlıyor.

'Tarihin mirası, alışverişin alası'
Bugünkü modern AVM'lerin atası olan Bursa'daki çarşı ve hanlar, 3 Ağustos'ta Bursa Valiliği, Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği'nin ortak organizasyonuyla düzenlenecek 'Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri' ile şenlenecek.
'Tarihin mirası, alışverişin alası' temasıyla düzenlenen ve geçtiğimiz yıllarda büyük ilgi gören ve alışveriş yapanların çeşitli hediyeler kazandığı etkinlik, Kurban Bayramı öncesi çarşıyı hareketlendirecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.