Hava Durumu

Başkan Burkay'dan gövde gösterisi

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2018 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.03.2018 07:43

BTSO, 39 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük ticaret ve sanayi odası. Nisan ayında başlayacak seçim maratonu hem üye sayısı hem de projeleriyle tüm Bursa'yı ilgilendirecek hale geldi.
Zaten 2013 yılında İbrahim Burkay, kampanyasını Bursa üzerine kurarak kazanmıştı. Geçmiş yıllarda üyeler tercihleri oda ve iş dünyasındaki gelişmelere göre belirlerken, o dönem seçim tüm Bursa'yı kapsayacak heyecana ulaşmıştı.
2013'te, Burkay'ın başarısını sosyal medya ve tanıtım araçlarını etkin kullanması dolayısıyla 'Obamavari' olarak adlandırmıştım. Çünkü billboardlardan sosyal medyaya kadar Burkay ve 16 projesi yer alıyordu. Hatırlatmakta yarar var. Geçen 5 yıl içinde proje sayısı 40'a ulaştı.
Seçimlerin bakanlar kurulu tarafından ertelendiği ekim ayında, Burkay, yeni dönemle ilgili ilk işaretlerini vermiş, hatta 2013'teki 'Bursa büyürse Türkiye büyür' mottosunu 'Ortak aklın gücüyle büyüyen Bursa' ya dönüştürmüştü.
Burkay'ı başkanlığa taşıyan Bursa 2023 platformunda o dönemde 59 olan iş dünyası kuruluşu sayısı şimdi 84'e ulaştı.
Ekim ayındaki basın toplantısında adaylıkla ilgili soruları yanıtsız bırakan Burkay, 21 Şubat'ta resmen göreve talip olduğunu açıkladı. İlk gövde gösterisini de dün BTSO binasındaki toplantıyla gerçekleştirdi.
Gövde gösterisi tanımını kullandım çünkü salon neredeyse tıklım tıklım doluydu. Burkay ve ekibi salona girmeden gelenleri tek tek karşılayarak sohbet etti.
Sunumun ardından da aynı seremoni gerçekleşti. Toplantıya katılanlara 100x150 ebadında Türk bayrağı hediye edilmesi de anlamlıydı.
Görünen o ki nisan ayına kadar Bursa, Türkiye gündemindeki ittifak tartışmaları yerine BTSO'daki seçimleri konuşacak.

Projeler örnek alınıyor

Burkay, toplantıdaki sunumuna durum tespiti yaparak başladı. Bursa'nın son 5 yılda ortalama yüzde 7,5 gibi yüksek bir performansla büyüdüğünü vurgulayan Burkay, bu dönemde merkezi bütçeye katkılarının yüzde 120 arttığını kaydetti . Burkay, açılan şirket sayısında rekorlar kırıldığını ve son 5 yılda 18 bin yeni şirket kurulduğunu anlatarak, "Türkiye'de açılan her 100 şirketten 4'ü Bursa'da faaliyete geçmiş oldu.
Türkiye'nin 4 dolarlık kilogram başı ortalama ihracat hedefini bugünden yakaladık. Yakın gelecekte 8 dolarlık hedefe de ulaşacağız" dedi.
Bursa'nın geleceğine ve güçlü potansiyeline inanan iş insanları olarak çıktıkları yolda, geçen 5 yıl süre içinde hayal gibi görünen 40'a yakın projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Burkay, 'Elde ettiğimiz başarıları sürdürülebilir kılmak adına mevcut projelerimizi geliştirmeyi ve yeni projelerle Bursa iş dünyamızın önünü açmayı sürdüreceğiz' sözleriyle yeni dönemdeki çalışmalarını işaret etti.
Burkay'ın Bursa iş dünyası olarak Türkiye'nin hedeflerine liderlik ettiklerini belirtmesi de önemli bir vurguydu. Geriye dönüp bakıldığında, gerçekten BTSO'nun gerçekleştirdiği birçok proje bakanlıklar tarafından örnek alınarak Türkiye'nin çok sayıda ilinde hayata geçirildi.
Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yer alan Eskişehir Sanayi Odası başkan adayının BTSO'nun projelerini anlatarak yaptığı çağrı, odaların da Bursa'yı örnek almak istediklerinin en güzel örneklerinden biri.

'Geleceği birlikte inşa edeceğiz'

Özel sektörün gücüne güç katan hizmet odaklı bir modelle şimdi yeni bir dönemin kapısını araladıklarını açıklayan Burkay , 'Bundan sonra da bizlere sunulanlarla yetinmek yerine planladığımız geleceği birlikte inşa edeceğiz. Başarıları sürdürülebilir kılmak adına mevcut projelerimizi geliştirmeyi ve yeni projelerle Bursa iş dünyamızın önünü açmayı sürdüreceğiz' dedi.
Burkay'ın verdiği bilgiye göre, 25 milyar dolarlık yatırımla Türkiye'nin yeni sanayi devrimine geçişin simgesi olacak TEKNOSAB'da ilk fabrika binaları inşasına bu yıl başlanacak. 200 milyon TL yatırımla Bursa'ya kazandırılan Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi kasım ayında, Uludağ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi de yıl sonunda faaliyete geçecek. Bu arada, Dünya pazarlarına entegrasyonu kolaylaştıracak ülke masaları ve ülke iş konseyleri de kurulacak. İlki New York'ta açılan Türk Ticaret Merkezlerinin sayısı da 10'a çıkarılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.