Hava Durumu

Başkan talimat verdi, 3 üstgeçit tamamlanıyor

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2018 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2018 08:25

Uludağ'ın eteklerinde kurulan Bursa, doğu-batı ve güney-kuzey aksında gelişti. Bildiğimiz T cetveli gibi. Doğu-batı aksına Mudanya yolu da eklendi.
Hafif raylı sistem tercihi yüzünden hem doğu-batı aksı hem de Mudanya yönü ortadan ikiye bölündü. Bu deneyimi yaşayan Bursa'dan, aynı bölünmenin İstanbul yolunda da gerçekleşmemesi için Kent Meydanı- Terminal arasına kurulacak tramvay hattı için ciddi itirazlar yapıldı. İhalenin ertelenme süreçlerinde de itirazlara kulak tıkanarak, kuzey hattı inşaatına başlandı ve şehir burada da ikiye bölündü.
Geçen yıl kasım ayında göreve başlayan Alinur Aktaş'ın önündeki en büyük sorunlardan biri de T2 hattıydı. İlk incelemesini de burada yaptı. Ardından da projenin yüzde 60'ı tamamlandığı için devam kararı verdi ama sonraki açıklamalarında 'Bursa arkamda durmaz' endişesiyle bu kararı aldığı ve pişman olduğunu ifade etti.
Bu yıl ağustos ayında tamamlanması gereken T2'i müteahhitten kaynaklanan sorunlar nedeniyle durdu. Projenin beyni olan yazılım ve sinyalizasyon çalışmaları yurt dışında yapıldığı için bugün sipariş verilse bile 6 aydan önce tamamlanamayacağı söyleniyor.
Kuzey yönünü iki bölgesi bir yana inşaat bu bölgede yaşayan insanlar için de eziyet haline geldi. Yolun karşısına geçmek için yapılan ışıklı düzenlemelere rağmen sık sık kazalar meydana geliyor.
İstanbul Caddesi Sanayicileri ve İşadamları Derneği (İSSİAD) Başkanı Yakup Altınöz, geçen ay düzenlediği basın toplantısında, caddenin en büyük sorununun bir türlü tamamlanamayan T2 tramvay hattı olduğuna dikkat çekerek, hiç olmazsa 11 üstgeçidin tamamlanarak hizmete açılmasını istemişti.
Başkan Alinur Aktaş, gelen talepler üzerine acil önem taşıyan Panayır'daki iki, AS Merkez önündeki istasyonlarda bulunan üst geçitlerin bir an önce tamamlanarak hizmete açılması talimatı verdi. Çalışmalara başlayan firma çalışanlarının 10 gün içinde bu üstgeçitlerdeki çalışmaları tamamlaması bekleniyor.

Stadyumdaki işyerleri için konsept çalışması yapılıyor

Bursa Büyükşehir Stadyumu önündeki duvar ve tel örgülerin kaldırılmasının ardından Erzurumspor maçında Yeşil Beyazlı taraftarlar yeni açılan bölümleri kullanmaya başladılar.
Büyükşehir Belediyesi tarafından stadyum çevresiyle ilgili çalışmalar sürdürülürken, Bursaspor'da buradaki işyerlerinin kiralanması için proje yürütüyor. Stadyum önünde pazar kurulması teklifi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde reddedilince kiralama konusuna ağırlık veren Bursaspor'un Mülk Değerlendirme ve Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olan Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Ömer Faruk Şahin, stadyumun ödüllü mimarı Hasan Sözüneri'ye danışarak çalışma yaptığını söyledi.
Duvarların kalkmasından sonra işyerlerine talep arttı ama Şahin'in amacı projenin ölü doğmasını önlemek. Konsept oluşturmadan yapılacak bir kiralama sonrası işyerlerinin kalıcı olmayacağını savunan Şahin'in diğer bir korkusu da Atatürk Stadyumu çevresindeki kiralamalarla ortaya çıkan görüntünün burada da tekrarlanması. Bu yüzden önce Vodafone Stadyumu gibi bir konsept oluşturularak bölge cazibe alanı haline getirilecek. Ciddi bir tanıtımın ardından da kiralama yapılacak.

Aktaş, Bursa Manifestosu'nu açıklayacak

Haliç Kongre Merkezi'nde, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Alinur Aktaş, Bursalıların karşısına kent manifestosuyla çıkacak.
'Bursa 2026 Şehir Tasavvuru' olarak adlandırılan manifesto için uzun süreden beri hazırlık yapılıyordu. Bursa'nın gelecekteki vizyonunu oluşturacak Şehir Tasavvuru için 900'ün üzerinde muhtar, kamu kuruluşları görevlileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar olmak üzere 10 bin 500 kişiyle görüşülmüştü.
Aktaş, bugün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Muradiye Salonu'nda 'Bursa 2026 Şehir Tasavvuru'nu' kamuoyu ile paylaşacak. Neden 2026 diye merak edenler için yazayım. 2026 Bursa'nın Osmanlılar tarafından fethinin 700'üncü yıldönümü olduğu için vizyon ona göre belirlenmiş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.