Hava Durumu

Başkanın bir milyonluk Nilüfer endişesi!

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2019 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2019 08:13

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 15 yıl işin mutfağında göreve yaptıktan sonra başkanlık koltuğuna oturdu. Modern Nilüfer'in ortaya çıkışında görev devraldığı Mustafa Bozbey kadar katkısı var.
Nilüfer'deki düzenli ve planlı gelişmenin büyüsü son yıllarda ortaya çıkan kentsel dönüşüm projeleriyle bozuldu.
ASTV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Turgay Erdem, 'Yüksek bir yere çıktığımızda kentsel dönüşümün Nilüfer'e ne kadar zarar verdiğini görebiliyorsunuz' sözleriyle büyünün nasıl bozulduğunu anlattı.
Kentsel dönüşüm mağdurlarının sorunlarının çözümü için Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yaptıklarını hatırlatan Erdem'e göre, kentsel dönüşümün asıl mağduru Nilüferliler oldu.
Erdem, ulaşımla ilgili soruyu yanıtlarken de hızlı büyümeyle ilgili endişelerini de dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Ulaşım Master Planı sunumuna katıldığını anlatan burada öngörülerin önlem alınıp planlama yapılmazsa ciddi sorunlar yaratacağına dikkat çekti.

Peki, neydi ulaşım master planındaki öngörüler?
Uzmanların yaptığı projeksiyona göre, 2035 yılında Nilüfer'in nüfusu 441 binden 975'bine yani bir milyon sınırına dayanacak. 16 yıl içinde Osmangazi ve Yıldırım'ın nüfusları azalacak ya da hızlı büyüyemeyeceği için Nilüfer, Bursa'nın en büyük ilçesi haline gelecek.
Mevcut durumda başta ulaşım olmak üzere şehircilik konusunda hızlı büyüme yüzünden sıkıntılar yaşayan Nilüfer için yapılan öngörü Erdem'i endişelendiriyor. Önerisi ise alternatif alanlar yaratılması ve bu şekilde nüfus yoğunluğunun yayılması. Tabii yeni yerleşim bölgeleri açılırken bunların ulaşım bağlantılarının da önceden hazırlanması gerekiyor.
Mimar olan Turgay Erdem'in uyarıları Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın zaman zaman dile getirdiği uydu kent modeliyle paralellik taşıyor. İki başkanın ortak fikirde buluşması güzel bir gelişme. Ancak buradaki asıl önemli konu, uydu kent modelleriyle birlikte ulaşım imkanlarının da eşzamanlı sağlanması.

SOKAK HAYVANLARI NİLÜFER'E BIRAKILIYOR

Nilüfer, sokak hayvanları konusunda Bursa'nın en duyarlı belediyelerinden biri. Turgay Erdem'in verdiği bilgiye göre, Hasanağa'da makilik alana doğal yaşam alanı oluşturmak için proje hazırlandı. Orman Bölge Müdürlüğü'nün de onay verdiği projenin yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Her türlü imkanı sokak hayvanları için seferber ettiklerini kaydeden Erdem, bu konudaki bir sitemini de şu sözlerle dile getirdi: 'Maalesef bazı belediyeler sokak hayvanlarını toplayıp Nilüfer'in görünmeyen yerlerine bırakıyorlar. Getirilen hayvanlarda ne çip var ne küpe. Sonra biz bunları alıp rehabilitasyon sürecine tabi tutup kısırlaştırıyoruz'
Nilüfer Belediyesi'nin bakımını yapıp kısırlaştırdığı sokak hayvanlarına çip taktığını da ifade eden Erdem, çip uygulamasının tüm belediyeler tarafından yapılması halinde bu sıkıntının yaşanmayacağına dikkat çekti.

BURSA TURİZM FUARI TUTTU

Bursa'nın rotasını çevirdiği turizmde, vitrine çıkmanın en iyi yöntemlerinden biri fuarlar. Bursa, bir yandan yurtdışındaki etkinliklere katılırken, 2 yıldan beri Merinos Atatürk ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen turizm fuarlarıyla kentin tanıtımına katkıda bulunuyor.
Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker, önceki ay gerçekleştirilen 2'nci Bursa Turizm Fuarı'nın değerlendirilmesi amacıyla İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Turizm Tanıtma Birliği, BURASDER, GÜMTOB ve TÜRSAB yetkilileriyle bir araya geldi.
Bir önceki dönem Bursa Turizm Platformu Koordinatörlüğü de yapan ve fuarla birlikte turizm zirvesi organizasyonunda da imzası bulunan Hasan Eker, turizm konusunda ortak aklın kullanılmasına büyük önem veriyor. Bu toplantıda da sektör profesyonellerinin görüşlerinin alındığını ve toplantıdan önümüzdeki yıl üçüncü fuarın düzenlenmesi kararının çıktığını belirten Eker, fuarla birlikte yeniden turizm zirvesi yapılıp yapılmaması konusunun önümüzdeki günlerde ele alınacağını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.