Hava Durumu

Bayram trafiği için gelen Soylu'dan 3 kavşak sözü

Yazının Giriş Tarihi: 05.08.2020 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.08.2020 07:42

Kabinenin en çok gezen üyelerinden biri olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayramın birinci günü Şırnak ve Siirt'teydi. Son günü ise bayram trafiği denetlemesi için Susurluk ve Karacabey'deydi.
Karacabey TİGEM önündeki trafik denetlemelerine katılan Bakan Soylu'ya Bursa Valisi Yakup Canbolat ve AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin eşlik etti. Denetleme sonrası TİGEM'de verilen molada, Dr. Esgin, Bakan Soylu'ya Karacabey ve Mustafakemalpaşa'yla ilgili bilgi verdi.


Dr. Esgin, bölgenin tarımsal üretim açısından büyük önem taşıdığını, salçalık domates üretiminin yüzde 60'ının bu bölgede gerçekleştiğini belirterek, anayoldan bu köylere geçişlerde sıkıntı yaşandığını ve sık sık trafik kazalarının meydana geldiğini anlattı.

Kazaların önlenmesi için üç kavşak yapımının acil ihtiyaç olduğunu dile getiren Dr. Esgin'in yapımını istediği kavşaklardan biri Karacabey-Bursa arasındaki Bakırköy kavşağı, Tepecik, Yeşilova, Kumkadı, Ormankadı köyleriyle ulaşımın sağlanmasında kullanılacak. Bu kavşaktan ayrıca Mustafakemalpaşa'nın Yamanlı, Yeşilova ve Azatlı köyleri de yararlanacak.


İkinci kavşak ise Karacabey-Bandırma yolunda Trakyabirlik fabrikasının yakınında isteniyor. Bu kavşak, salçalık domates üretiminin gerçekleştiği Beylik, Ovaesemen, Ovahamidiye, Eski, Yeni ve Orta Sarıbey köyleriyle bağlantıyı kolaylaştıracak. Bu noktada, özellikle yaz aylarında domates üretimi sırasında yoğun kamyon ve traktör trafiği yaşanıyor.

Üçüncü kavşağın ise Karacabey TİGEM önünde yapılması isteniyor. Bu kavşak da hara ve çevresindeki köylerin bağlantısını sağlayacak.


Bu bölgede daha önce Badırga, Gölkıyı ve Seyran kavşaklarının yapıldığını hatırlatan Dr. Esgin, 'Bakan Soylu, konuyu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na iletilmesi için bilgi notlarını aldı ve destek sözü verdi' dedi.

Bakan Soylu, Susurluk ve Karacabey'deki incelemelerinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Fenni Gürsel'in eşi Neriman Gürsel'in İznik'teki cenaze törenine de katıldı.

ENFLASYONU FRENLEYEN BOLLUK VE MATLI'DAN ÖNEMLİ UYARI

Türkiye'nin gündemini dün ekonomi haberleri oluşturdu. Enflasyon, ihracat ve Türkiye İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi'nde (PMI) rakamlar umut verici olarak değerlendirildi. Temmuz ayı enflasyonunun yüzde 0,58 çıkmasını 'Tarladan gelen bolluk gıdada eksi enflasyona neden olsa da, toplam enflasyonu ancak bu kadar frenleyebildi' değerlendirmesini yapan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay'a göre, pandeminin sonbaharda ekonomileri yeniden vurmayacağı üzerinden yani iyimser senaryodan hareket edilse bile Türkiye'yi zor bir yol bekliyor.


İktidarın KDV indirimlerinin bir parça soluk aldırdığını da ifade eden Türkay, ' Eğer sonbaharda yeniden ekonomiler duracak olursa, zaten zor olan durumumuz, daha da içinden çıkılmaz bir hale gelir. O nedenle tüm milletimiz azami gayreti göstermeli' uyarısında bulundu. KDV indirimlerinin piyasaya olumlu yandığını vurgulayanlardan biri de Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı oldu. Bu noktada bir uyarıda bulunan Matlı, 'Başta turizm, yeme-içme gibi sektör kollarına getirilen bu vergi indirimlerinin fiyatlara da yansıtılması gerektiğidir. Bunun için gerekli denetimlerin titizlikle gerçekleştirilmesi gerekir' dedi. Matlı, ayrıca, iş dünyası olarak kısa çalışma ödeneğinin yıl sonuna kadar uzatılmasını, vergi, SGK ve sicil affı taleplerini desteklediklerini sözlerine ekledi.

GÖZLEM KULESİ'NDE GÜNDEM; TURİZM

ASTV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nde bu akşam koronavirüs sürecinden en çok etkilenen sektörlerden biri olan turizmi masaya yatıracağız.
TÜRSAB Yönetim Kurulu'nda Bursa'yı temsil eden Hasan Eker ve TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu'nun konuk olacağı programda, koronavirüs süreci, turizm işletmelerinin beklentilerinin yanı sıra rotayı turizme çeviren Bursa'da yapılan çalışmaları konuşacağız.
Gözlem Kulesi, bu akşam saat 20.30'da ASTV'de...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.