Hava Durumu

Bazı borçlar vardır asla ödeyemezsin!

Yazının Giriş Tarihi: 28.08.2019 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.08.2019 07:58

Başlıktaki yorum; insanların oluşturduğu devasa Atatürk portrelerini hazırlayan ve bunları fotoğraflarla ölümsüzleştiren fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün'e ait. Aygün, 2014'te Anıkabir'deki çekim sırasında yazmıştı bu cümleyi...
Tam 100 yıl önce milli kurtuluş savaşını başlatmak üzere Samsun'a çıkan Mustafa Kemal Atatürk, bir milletin küllerinden doğuşunun öncüsü olmuştu. Bugün hâlâ onun gerçekleştirdiği devrimlerin ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.
İkinci Cumhurbaşkanı ve silah arkadaşı İsmet İnönü'nün Atatürk'ün ölümü dolayısıyla yazdığı mesajda ifade ettiği gibi;
'Eşsiz kahraman Atatürk
Vatan sana minnettardır.'


***
Atatürk'ün önderliğindeki Türk ordusunun emperyalistleri ülkemizden söküp attığı 30 Ağustos Türkiye tarihi açısından bir dönüm noktasıdır.
Bunun gelecek nesillerine aktarılması, bugün ateş çemberiyle kuşatılan ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşıyor.

Eskiden yapılan görkemli devlet törenleri artık yerini halkın da katıldığı yürüyüş, şenlik, konser gibi etkinliklere bırakıyor. Bu işlerin öncüsü de belediyeler. Etkinliklerin yanı sıra internet ortamı daha doğrusu sosyal medya mesajın en etkin verildiği mecralar.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Ağustos dolayısıyla 'Flash mob' yöntemi ile hazırladığı, yani herhangi bir mekanda bulunanların bilgisi olmadan hazırlanan gösteri ve onun video klibi büyük beğeni topladı.
Başkan önceki gece Başkan Alinur Aktaş'ın sosyal medya hesabından, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına ve aziz şehitlerimize minnetle... #ZaferRuhu' yazısıyla paylaştığı klip, yazıyı kaleme aldığım saatlerde 350 bin kişi tarafından izlendi ve internet deyimi ile viral oldu.

2 dakika 20 saniyelik görüntüde, biri kadın iki tiyatro oyuncusu, bindikleri Bursaray vagonunda, Kurtuluş Savaşı yıllarında Bursa'da yaşananlar ve o gün cepheye gidenlerin kahramanca mücadelesi anlatılıyor. Oyunda, yüzü ve kamuflajı kanlar içindeki asker cephede yaşadıklarını, eşini ve çocuklarını cepheye gönderen kadın da nasıl silah taşıdığını anlatıyor.

Bursaray vagonundaki yolcular gibi kısacık oyun izlerken duygulanmamak elde değil.
Alinur Aktaş'ın önerisiyle yapılan çalışmada Sinerji Creative'in imzası bulunuyor. Aynı ekip daha önce Yılbaşında yine Bursaray'da yeni yıl dolayısıyla 'Hayat bayram olsa' çalışmasını yapmış, 31 Mart'taki seçim kampanyası döneminde ise sahne düzeni ve dijital araçların kullanımıyla büyük beğeni toplayan Alinur Aktaş'ın seçim bildirgesini açıkladığı sunumu hazırlamıştı.

Sinerji Creative, bugünlerde Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 11 Eylül için bir sürpriz çalışma daha yapıyor.

YUSUFELİ'NDE ÇELİK'İ DUYGULANDIRAN 2 ESNAF

Bursa siyasetinin önde gelen isimlerinden Faruk Çelik, doğum yeri olan Artvin'le de bağlantısını hiç koparmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yusufeli Barajı inşaatı ve ilçe gezisine Çelik de katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yusufelililere hitap ederken de yanındaydı.
Sosyal medyayı iyi kullanan ve Twitter'da bir milyon 300 bin takipçisi bulunan Faruk Çelik'i Yusufeli'nde karşılaştığı iki esnafın davranışı oldukça duygulandırdı. O da bunları fotoğraflarıyla sosyal medyadan paylaştı.
Birincisi Dursun Işık'ın lokantasına astığı tabela. Faruk Çelik'in 'arazisi kıt insanlığı bol Yusufeli'nden insanlık dersi' notuyla fotoğrafını paylaştığı tabelada şu ifadeler yer alıyor:
'Açsanız ve paranız yoksa çekinmeden söyleyin yolunuz düşer öder ya da bir dua ile insanlık ölmemiş dersiniz. (öğrenciler özellikle siz hiç çekinmeyin bir gün okulunuz bittiğinde siz de bir yemeği başka bir öğrenciye ikram edin) Bizden yana helaldir'
İkinci esnafın hikayesi ise daha ilginç; Çelik, köy konağı için Mustafa adlı bir esnaftan alışveriş yaparken, aynı işi yaptığını öğrendiği ve gün boyu kendisine eşlik eden Ahmet adlı esnafa, 'Kendi işyerine neden götürmedin' diye sorar. Ahmet de 'Benim dükkanım merkezi yerde işlerim de iyi bu arkadaşlar da ayakta durmalı' yanıtını verir.
Çelik de, kendisini duygulandıran bu diyalogu 'işte Ahi Evran' notunu düşerek paylaşır...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.