Hava Durumu

Beştepe'deki kritik saatlerde Bursa turizmini anlattı

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2018 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2018 07:31

Tarih: 18 Nisan 2018, Yer: Beştepe Külliyesi
Türkiye nefesini tutmuş, bir gün önce 26 Ağustos'ta erken seçim yapılmasını isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararını bekliyor.
Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam bu kritik saatte 35 dakikasını kime ayırıyor?
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya başkanlığındaki yönetim kuruluna.
Ayrıntıları şubat ayında yapılan genel kurulda Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Bursalı turizmci Hasan Erdem anlattı.
TÜRSAB yönetimi geçen mart ayında yaptığı Ankara çıkarmasında 4 bakanla görüşmüştü. Sıra Turizm Haftası'nda, sorunlarını ve isteklerini iletecekleri en yüksek makam olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gelmişti.
Turizme önem veren Erdoğan, kritik saatlerdeki bu randevuyu iptal etmeyerek TÜRSAB yönetimini kabul etti.
Sıcak bir ortamda geçen ve 35 dakika süren görüşmede neler konuşulduğuna gelince...
Söz alan Başkan Bağlıkaya ve yönetim kurulu üyeleri sorun ve beklentilerini anlattı.
Hasan Erdem de, Bursa'da özellikle Körfez işbirliği ülkelerine yönelik turizm faaliyetlerinde bulunduğunu ifade ederek, bu bölgelerden gelen Arap turistlerin Bursa, İstanbul, Karadeniz ve Yalova'da tatil yapmayı istediklerini söyledi.
Bu ülkelerden gelen talebin ancak yüzde 15'ini karşıladıklarını söyleyen Erdem, çeşitli düzenlemeler yapılması halinde Arap turistler için Bursa'nın finans ve turizm merkezi haline geleceğini söyledi.
Körfez ülkelerinden ve özellikle Kuveyt ağırlıklı 2 bine yakın ailenin Bursa'dan konut aldığını bildiren Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk Vatandaşlığı için getirilen 300 bin dolarlık sınırın daha aşağıya çekilmesini istedi.
Bu rakamın üst sınır olduğunu kaydeden Erdoğan, kolaylık sağlanması konusunda destek sinyali verirken, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın başlattığı turizm hamlesini kaldığı yerden daha ileriye taşımak istediklerini söyledi.

Mecliste komisyon tartışması

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi dün 20 günlük bir aranın ardından Alinur Aktaş başkanlığında toplandı. Gündemin en önemli maddesi, Encümen ve 11 İhtisas Komisyonu üyelerinin seçimiydi.
Başkan Aktaş, seçim öncesi daha önce 9 olan ihtisas komisyonlarındaki üye sayının 7'ye indirileceğini açıkladı. İYİ Parti Meclis Grup Sözcüsü Hasan Ertürk, bu karara tepki göstererek, 'Gerekçesini öğrenmek istiyoruz. Korkmayın huzur hakkı ve para istemiyoruz. İlkelere sadık kalınsın. Mecliste ortak akıl oluşturacaksak bütün partilerin komisyonlarda yer almasını istiyoruz' dedi.
Yapılan oylamada, üye sayısı 7'ye düşürülünce İYİ Parti grubu kararı protesto etmek için seçimde oy kullanmadı. Yapılan seçimlerde Abdullah Karadağ, Ercan Barutçuoğlu, Berat Ertopuz, Yaşar Keskin ve Adnan Uludaş'tan oluşan encümen üyeleri değişmedi. İhtisas komisyonlarındaki en önemli değişiklik ise 4 yıldan beri İmar ve Bayındırlık Komisyonu başkanı olan yer alan Atilla Ödünç'ün Ulaşım Komisyonu'na geçişi oldu.

'Türkyılmaz, onursal mazeretli'

Meclis toplantısına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey katılırken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz mazeret bildirerek, toplantıda yer almadı. Türkyılmaz'ın mazeretli olduğunun okunması üzerine Başkan Alinur Aktaş, Mudanya Belediye
Başkanının toplantılara katılmamasına göndermede bulunarak, 'Türkyılmaz onursal mazeretli' esprisini yaptı.
Toplantıda, CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ'un Mudanya sahilinde mülkiyeti Büyükşehire ait olan iki büfenin kiralanıp kiralanmadığı ile ilgili sorusu üzerine, Başkan Aktaş, bürokratlardan bilgi aldı. 'Benim sırtımda kambur yok' diyen Aktaş, işgal veya bedel ödenmiyorsa konunun incelenmesi için bürokratlar ve zabıta daire başkanına talimat verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.