Hava Durumu

'Bir karış toprağı imara açmadım'

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2018 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2018 07:57

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, dün 4 yıllık çalışmalarını anlatmak için basının karşısına çıktı. Projelerini anlattı, önümüzdeki dönem yapacağı yatırımlar hakkında bilgi verdi. Bunların birçoğunu haber sayfalarımızda bulacağınız için gazeteci 'göz'üyle geçen dört yılda benim aklımda kalanları yazayım.
Türkyılmaz, Mudanya Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu gün farklı bir kent yöneticisi kimliğini sergileyeceğini göstermişti.
Önce makam odasının kapısını söktürmüş, ardından lüks makam otomobilini Mudanyalıların hizmetine tahsis etmişti. Şimdi artık makam odasının duvarları da yok.
Kasasında 169 bin lira ve 30 milyon lira borçlu olan Mudanya Belediyesi dört yılın sonunda 40 milyon alacağı bulunan kurum haline gelmiş.
İlk duyduğumda çok şaşırmıştım. Belediye hesapları incelenince vatandaşların alacakları olduğu tespit edilmiş, bunun üzerine esnafa 'Gel kardeşim al paranı' çağrısı yapılmıştı. Çağrı yetmemiş, tek tek telefon açılarak paraları ödenmişti.
Türkyılmaz, geçen dört yılda en çok büyükşehir belediyesinin sahil projesiyle uğraştı. Ona göre, 4 yılda tamamlanmaması bir yana yerine acil ihtiyaç olan 4 tane katlı otopark yapılsaydı Mudanya'nın önemli bir ihtiyacı giderilirdi.
Türkyılmaz, bugünlerde imar sorunuyla karşı karşıya...
Sadece başkan değil, Mudanya'da diken üstünde...
Son yıllarda emlak piyasasının gözdesi olan Mudanya'da müteahhitler, sorunu anlamaya çalışırken, konut alanlar 'acaba evimiz yıkılır mı' telaşında.
'Bugüne kadar bir karış toprağı imara açmadığını' her fırsatta dile getiren Türkyılmaz, imara açılan alanların encümende arsa dönüşümleriyle ilgili karar alındığını ve konuyu inceleyen müfettişlerin de o dönem uygun raporu verdiklerini söyledi.
Türkyılmaz'ın asıl vurgusu, yaptığı işlerden duyulan rahatsızlık konusunda. 'Her devrin adamı değil, her devir adam olduk' diyen başkanın bana göre en önemli mesajı şu sözlerdi:
"Bazıları rahatsız oldu. Beni öldürmek isteyenler haklı. Çok büyük paralar kaybettiler. Kaybetmeye de devam edecekler. Ne yaparlarsa yapsınlar Mudanya temiz kalacak. O birileri rahatsız olacak. Ellerinden geleni yapsınlar asla taviz vermeyeceğiz."

Çocuk meyve ormanı!

Mudanya'da 2015 yılında çıkan orman yangını, ağaçlarla birlikte yüreğimizi de yakmıştı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bölgenin yeniden ağaçlandırılması için projeler yürütüyor.
Türkyılmaz, önümüzdeki dönem projelerini anlatırken dikkatimi çekti. Bu bölgede Mudanya Belediyesi'nin 20 dönümlük arazisi bulunuyor. Projeyle bu alan 'çocuk meyve ormanı'na dönüştürülecek. Yanında da yine çocuk ve gençler için trafik eğitim parkı yapılacak. Çiçeklerle de Atatürk portresi oluşturulacak.
Herkesin çocuk anıları arasında erik veya kiraz bahçesine dalmak vardır. Bu yaşta bile ağaçlık bir alana girdiğimizde, hemen dallarda meyve ararız. Proje hayata geçer ve ağaçlar ürün vermeye başlarsa sadece çocukları değil, eminim yetişkinler de meyve ormanına akın edecekler.

Türkyılmaz basın toplantısının ardından Yalıçiftlik Mahallesi'nde başlatılan 2 bin 140 metrelik asfaltlama çalışmalarının startını verdi. Taş Mektep Restorasyon Projesi'nin detaylarını da çalışmaların sürdüğü bina önünde açıkladı.
Yörükyenicesi'nde belediyenin yaptırdığı halı saha ilginç anlara sahne oldu. Başkan ve geziye katılan Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu penaltı atışı için hazırlanırken, kaleye CHP'li vekilin gazeteci eşi Yusuf Kayışoğlu geçti. Okul yıllarında futbol oynayan, her iki ayağını da iyi kullanan ve profesyonelliğin kıyısından dönen Kayışoğlu, başkan ve gazetecilerin atışlarında kaplan kesilirken, sıra eşine gelince torpil yapıp kalenin kapılarını sonuna kadar açtı. Golü atan Nurhayat Altaca Kayışoğlu, daha sonra traktör de kullanarak bu konudaki maharetini de gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.