Hava Durumu

Bozbey, yine renk vermedi

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2017 10:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2017 10:15

Suların durulmadığı siyaset sahnesinde 18 yıl belediye başkanlığı yapmak dile kolay...
Geçen süre içinde kimler geldi, kimler geçti.
Değişmeyen tek başkan Mustafa Bozbey oldu.
İlçenin nüfusu 110 binden 420 bine ulaştı. Büyümenin yanı sıra Nilüfer artık Bursa'nın cazibe merkezi haline geldi.
Yerel siyasette seçimlere bir buçuk yıl kala iktidar cephesindeki istifalar nedeniyle sular yeniden ısındı.

AS TV'de Gözlem Kulesi programına konuk olan Bozbey'e yıllardır her yerel seçim öncesi klasik hale gelen soruyu yönelttim.
CHP İl Başkanı Şadi Özdemir'in de Genel Yayın Yönetmenimiz Okan Tuna'nın programında yaptığı 'Benim önerim ve adayım Mustafa Bozbey' açıklaması bu soruyu daha önemli hale getirdi.
Bozbey, her zamanki gibi ihtiyatı elden bırakmadan ve renk vermeden yanıtladı:
" İl başkanımızın kendi düşüncesi. Ancak şu anda ben Nilüfer halkına hizmet etmekle sorumluyum Daha bir buçuk yılımız var. Öyle bir şeye şimdiden evet ya da hayır demek onlara saygısızlık olur. Süreç nasıl işler onu da bilmiyoruz. Belki il başkanı aday olabilir. O günkü şartlarda. Belki milletvekillerinden bir tanesi aday olabilir. Genel merkezin alacağı bir tasarruf olabilir ya da yapılacak olan araştırmalarda çıkacak olan sonucun karşılığı bir karar olabilir. Biraz daha beklemek gerekir."
Bana göre, Bozbey, son dakikaya kadar temkini elden bırakmıyor.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmak kolay değil, diğer yandan Bozbey'siz Nilüfer'in de garantisi var mı?
Seçim sonuçları ve yapılan araştırmalara göre, Bozbey adının sandığa yansıması yüzde 10'un altında değil. Nilüfer için seçilecek aday Bozbey'in aldığı oy oranına ulaşabilecek mi?
Sanırım bu soru işaretleri CHP'de en çok tartışılan konu olacak.

Cumhurbaşkanı yanlış bilgilendirilmiş

Program sırasında Bozbey'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın LGBTİ bireylere mahalle komitelerinde kota uygulanmasıyla ilgili eleştirisini de hatırlattık. Bozbey, bu konuda cumhurbaşkanının yanlış bilgilendirildiğini düşünüyor.
2009 yılından beri mahalle komitelerinin olduğunu hatırlatan Bozbey, 'Mahalle komitelerinin doğal üyeleri var. Muhtar, imam, spor ve STK başkanları kadın derneği başkanları, STK başkanları doğal üye.
Ayrıca her sandıktan seçimle de üye geliyor. Bu katılımcı demokrasinin bir örneği. İlla her mahallede kota olacak diye bir şey yok. Başvuru olması halinde kota uygulanacak.
Bozbey, mahalle komiteleriyle ilgili iddialı bir görüş de ortaya atıyor. İçişleri Bakanlığı ve diğer ilgili kuruluşların mahalle komitelerinin çalışmalarını yakından takip ettiğini söyleyen Bozbey'e göre, hükümet önümüzdeki günlerde yerel yönetimlerle ilgili yasa tasarılarına mahalle komitelerini de ekleyecek.
Çünkü bu komiteler demokrasi kültürünün gelişmesine katkı sağlıyor.

Sonbaharda seçim olabilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde önce yerel seçimlerin erkene alınması ardından istifa yaşanan yerlerde seçim çağrısı yapmış ve iktidar partisinden karşılık bulamamıştı. Bozbey, 2018 yılı sonbaharında erken yerel seçim bekliyor. Bozbey'e göre, bu veya önümüzdeki ay yerel yönetimler tasarısı, uyum yasalarıyla birlikte Meclis'e gelecek. Görüşmeler ve kabulün ardından seçim kararı alınabilir.

Yapılanlar demokratik değil

Bozbey, kendi adına belediye başkanlarının istifa ettirilmesini doğru bulmadığını da söyledi.
Bunun demokratik olmadığını savunan Bozbey'e göre, belediye başkanı görev zamanını tamamlamalı. Bu halk nezdinde çok önemli. Halk diyor ki ben oyumu sana verdim. Hesabını da sana sorarım.
O yüzden yapılan demokratik değil.
Belediye başkanları sürelerinin sonuna kadar görev yapmalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.