Hava Durumu

BTSO seçimlerinin şifreleri

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2018 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2018 07:38

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın 3 Nisan'da başlayan seçim maratonu sona erdi. Dün 134 meclis üyesi, hem başkan ve yönetim kurulu, hem de meclis başkan ve yardımcılarını belirledi.
Bursa OSB'deki BTSO binası 3 Nisan'dakinin aksine sakin bir seçim yaşadı.
Bunda İbrahim Burkay'ın meclis üyelikleri seçiminde yüzde 80 oy almasının etkisi büyüktü. Zaten hem yönetim hem de meclis başkanlığı seçimlerine tek liste ile gidildi. Meclis üyeliğine seçilen eski Meclis Başkanı İlhan Parseker ise aday olmadı.
Önce yönetim seçimlerinin ayrıntıları ve şifreleriyle başlayalım.
Burkay başkanlığındaki yönetim kurulunda geçen dönemde yer alan 5 isim yeni listeye giremedi. Eski yönetimdeki Fahrettin Gülener, İlker Duran, Şükrü Çekmişoğlu, Nuri Köristan ve Zafer Bulut'un yerine Irmak Arslan, Osman Nemli, Alpaslan Şenocak, Haşim Kılıç ve Muhsin Koçaslan yönetim kurulu üyesi oldu. Geçen yönetimde yer alan İsmail Kuş, Cüneyt Şener, Hasan Gürses, İbrahim Gülmez ve Aytuğ Onur ise yerlerini koruyan isimler oldu.
Yönetim kurulu henüz görev bölümü yapmadı ama geçen dönemdeki Başkan Yardımcıları Cüneyt Şener ve İsmail Kuş'un koltuklarını korumalarına kesin gözüyle bakılıyor.
Seçimlerde kayda değer en önemli ve sürpriz olarak nitelendirilebilecek gelişme başkan ve yönetim kurulu üyeleri seçimlerinin oy sayımında yaşandı. 134 meclis üyesinden 131'inin oy kullandığı seçimde bir boş zarf çıktı.
Sürpriz ise Burkay ve yönetim kurulu üyelerinin oy pusulalarında isimlerinin çizilmesi oldu. Burkay'un 121 oy aldığı seçimde, en fazla ismi çizilen ve 104 oy alan Hasan Gürses olurken, yönetim kurulundan en fazla oyu Alpaslan Şenocak ve Muhsin Koçaslan aldı. Bu iki üye 128'er oya ulaştı.
Burkay ve yönetim kurulunun oy oranı, çiziklere rağmen meclis seçimlerindekinin de üzerinde gerçekleşti. Bu sonuç da seçimlerinde beyaz listelerden gelen meclis üyelerinin başkanlık için Burkay'a oy verdiği anlamına geliyor.
Yeni dönemde BTSO Meclis Başkanlığı'nda da değişiklik yaşandı. Eski başkan Remzi Topuk'un aday olmadığı bu seçime de tek liste ile gidildi.
Meclis Başkanı Ali Uğur olurken, Meclis Başkan Yardımcılıklarına Murat Bayizit ve Metin Şenyurt seçildi. Katip üyeleri ise Gülçin Güleç Uçar ve Hakan Batmaz oldu.

Meclisin yüzde 58'i değişti, 4 kadın üye

BTSO'nun bu dönemdeki seçimlerinde meslek komitelerinin temsil kabiliyetini artırmak amacıyla komite sayısı 51'den 63'e, meclis üye sayısı da 128'den 134'e çıkarılmıştı.
Seçimlerde meclis üyelerinin yüzde 58'i değişirken, yaş ortalaması ise 48'den 50'ye yükseldi.
Bana göre en büyük eksiklik kadın üye sayısında yaşandı. Yeni mecliste sadece 4 kadın üye yer alırken, yönetimde kadınlara yer verilmedi. Meclis Başkanlık Divanı seçiminde ise Gülçin Güleç Uçar katipliğe seçildi.

Baklavalı kutlama ve ilk mesajlar

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Hacı Hasanoğulları'nın özel olarak hazırlattığı baklava ikramı ile kutlama yapıldı. Başkan Burkay da, artık geleneksel hale gelen BTSO binasının ortasındaki alanda balkon konuşmasını yaptı. Yeni yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte kameraların karşısına geçen Burkay, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı, göreve başlarken Bursa ve Türkiye ekonomisine vizyon katan projeleri hayata geçirdiklerini vurguladı. Burkay, yeni dönemde Bursa potansiyelinden alacakları güçle Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.
Meclis başkanlığına seçilen Ali Uğur da, ortak paydası Bursa olan, kentine sahip çıkan ve kenti için değer üretmek isteyen 134 meclis üyesiyle bu çatı altında yeni bir yolculuğa başladıklarını belirtti. Ali Uğur, 'Yeni dönemde de 40 bin BTSO üyesinin sesinin en iyi şekilde duyulacağı, şehir için hizmet üreten bir hüviyette çalışmaya devam edecektir' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.