Hava Durumu

Bursa'nın artık havaalanı var!

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2019 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2019 08:00

Durgun suya atılan taş örneğini bilirsiniz. Taşın suya temasıyla birlikte oluşan hareket dalga dalga havuzun kenarlarına ulaşır.
Yenişehir Havalimanı ile ilgili AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin'in sosyal medyadan bir paylaşımla yaptığı girişim dalga dalga gelişerek bu günlere ulaştı.
Yenişehir Havalimanı'nın daha aktif kullanımı için 'Ben varım' kampanyası, tıpkı taşın suya verdiği ivme gibi Bursa kamuoyunu harekete geçirdi. Demek ki var olan potansiyel harekete geçirilmeyi bekliyormuş.
Kampanyadan sonra neler oldu? Fazla ayrıntıya girmeden anlatayım. Sosyal medya paylaşımına yorum yapanlarla Bursa'daki bir otelde bir araya gelen Dr. Esgin, önce konunun birinci derece muhataplarını ve uzmanları dinledi. Rapor ve değerlendirmeler istedi. Ardından havalimanının potansiyelini ve Bursa'nın beklentilerini İstanbul ve Ankara'daki muhataplarını ziyaret ederek iletti. Bu kez yanına Bursa milletvekilleri Refik Özen ve Zafer Işık'ı da alan Dr. Esgin, Türk Havayolları'ndan Anadolujet'e, DHMİ'den Kültür ve Turizm Bakanı'na kadar kapı kapı dolaştı.

En önemlisi de Bursa'dan uzak algısını kırmak için havalimanını her açıklamasında Bursa Airport olarak dillendirdi.
En tepeden isteyince oluyormuş. Sonuçlar gelmeye başladı. Ocak ayında, havalimanını kullananların en büyük şikayetlerinden biri olan Ankara bağlantılı seferlerin saatleri değişti. Ardından Gaziantep'e direkt sefer müjdesi çıktı ve 13 Mart'ta başlayan seferlerindeki doluluk oranı ilk bir ayda 80'lere ulaştı. Haftada üç gün yapılan seferlere turizmcilerin talepleri üzerine cuma günü de eklenince ilgi daha da arttı.
Gaziantep seferlerine gösterilen ilgi diğer Anadolu kentlerine direkt seferlerin de önünü açması bekleniyor. Sırada, Adana, Samsun, Sivas, Kayseri, Malatya, Ağrı, Adıyaman ve Elazığ seferleri var. Anadolujet yeni uçak alımlarını gerçekleştirdiği taktirde seferlerin başlaması daha erken tarihlerde gerçekleşecek.

BURSA-GAZİANTEP ARASINDA TURİZM KÖPRÜSÜ

Gaziantep ile seferlerin başlaması turizm açısından da büyük önem taşıyor. Büyükşehirlerde yaşayanların hafta sonu tatillerinin vazgeçilmezlerinden biri karayoluyla gelinen Bursa, diğeri ise uçakla gidilen Gaziantep. Seferlerin başlamasıyla iç turizm de ivme kazanacak.
Şimdi bunun ilk adımları atılıyor. Bu amaçla Anadolujet, TÜRSAB ve Bursa Gaziantepliler Derneği'nin düzenlediği gezi bunun ilk adımı oldu. Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin, Zafer Işık ve Refik Özen, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erdem ve TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu Bursa'daki turizm acentaları temsilcilerinin katılacağı hafta sonu Gaziantep gezisi iki kent arasındaki turizm köprüsü kuracak.
Gezide, Bursa heyeti Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in düzenlediği toplantılara katılacak.
Gaziantep'in yanı sıra Nizip ve Halfeti'nin de ziyaret edileceği geziye bir grup gazeteciyle birlikte katılacağım. Dönüşte de izlenimlerimi aktaracağım.

HER ZİYARETTE BİR DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Atilla Ödünç, Büyükşehir Meclisi'nde uzun yıllar görev yaptıktan sonra 24 Haziran seçilerinde Bursa'nın genç milletvekilleri arasında yer aldı.
Geçtiğimiz günlerde 42'nci yaşını kutlayan Ödünç, ziyaret ettiği yerlerde pasta sürpriziyle karşılandı.
BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti'nde yer alan Ödünç, nisan ayı toplantısında, pastayla karşılandı. Ödünç, vakfın saymanı Mümin Pekcan'ın da aynı tarihte doğum günü olması dolayısıyla pastadaki mumları birlikte söndürdü.
İkinci sürpriz Bursa Yapı ve Rising Cty Bursa Gayrimenkul Fuarları'nda gerçekleşti. TÜYAP tarafından doğum günü pastasıyla karşılanan Ödünç, ikinci kutlamayı da burada yaptı.
Biz de Ödünç'e nice yaşlar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.