Hava Durumu

Bursa'nın doğusuna yeni hastane

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2018 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2018 08:26

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Tasarruf Bütçesi' olarak adlandırdığı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bütçesinin sunumunu TBMM Genel Kurulu'nda yaptı. Yeni bütçede vergi gelirlerinden yatırımlara ayrılan pay ise 65,1 milyar lira.
Peki, yatırım kaleminde Bursa'nın payı ne olacak?
Bakanlık bütçeleri detaylandırıldığında bunların ayrıntılarını göreceğiz. Çünkü konuyu Bursa adına TBMM'de takip eden vekiller, önceden bilgi sahibi olabiliyor. O yüzden TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu'na aynı soruyu yönelttik.
Öncelik elbette ki herkesin merakla beklediği Yüksek Hızlı Tren yatırımı. Çavuşoğlu'nun verdiği bilgiye göre, hızlı trenle ilgili hiçbir sıkıntı yok. Cumartesi günü Cumhurbaşkanlığı Strateji Dairesi Başkanı ile birlikte bir kez daha konuyu görüşmüş. Takılma iddialarının kasıtlı olarak çıkarıldığını savunan Çavuşoğlu, hazırlanan bilgi notunu da önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacak.
Bursa'nın sağlık ve eğitim konusundaki yatırımlarında da herhangi bir sıkıntı olmayacağını vurgulayan Çavuşoğlu, yeni bir hastane müjdesi de verdi. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüğünü ve onayın alındığını kaydeden Çavuşoğlu, Bakan Koca'nın önümüzdeki günlerde Bursa'ya yapacağı ziyarette ayrıntıların duyurulacağını söyledi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Bursa ziyaretini beklemeden bilgiyi ben vereyim. İşin altyapısı Bursalı sayılan Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir'e sunulan rapora dayanıyor.
Bursa Sağlık Müdürü Özcan Akan, 2030 yılına kadar Bursa'nın sağlık stratejisini hazırlamıştı. Geçtiğimiz günlerde Eldemir ile görüşen Akan, kentin doğusuyla ilgili planını anlattı. Bu bölgede iki hastane planı mevcut. Birincisi Samanlı, diğeri ise eski fakültenin yeri. Akan, iki ayrı hastane yerine eski fakülte binasının arazisinde tek ve büyük bir hastane önerisinde bulundu.
Çavuşoğlu'nun Sağlık Bakanı ile görüştüğü hastane bu olacak. Hastaneye büyük ihtimalle Emirsultan adı verilecek. Yatak sayısı ve diğer ayrıntılar için Sağlık Bakanı'nın açıklamasını bekleyeceğiz.

GÜNEY MARMARA'NIN SAĞLIK ÜSSÜ

Her yıl bir Çanakkale kadar büyüyen Bursa, hastaneleriyle Balıkesir, Yalova, Çanakkale ve Bilecik'e de hizmet veriyor. Bu yüzden yoğun bakım yatağı ve yanık ünitesi gibi konularda sıkıntılar ise devam ediyor. Ancak, 2020 yılında Bursa'nın hastane binası konusunda sıkıntısı kalmayacak.
1355 yataklı Şehir Hastanesi'nin tamamlanması 2019'un Haziran ayına çekilmişti. Onun ardından 1228 yatak kapasiteli Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi hizmete girecek. Emirsultan Hastanesi ve diğer yatırımların da tamamlanmasıyla Bursa'da 7 bin 150 olan toplam yatak kapasitesi 10 bine ulaşacak. Türkiye ortalaması 27 olan 10 bin kişiye düşen yatak sayısı, Bursa'da 34'e yükselecek. Hem yoğun bakım yatağı hem de yanık ünitesiyle ilgili sorunlar çözülmüş olacak.
Sağlık Müdürü Akan, bu yatırımların tamamlanmasıyla hastanelerdeki kaliteli ve nitelikli hizmetin sağlık turizminin de kapılarını açacağını belirtti.

TANRIVERDİ'NİN KARACABEY İDDİASI

31 Mart yerel seçiminde CHP'den Karacabey Belediye başkan adayı olan Murat Tanrıverdi, bakalım partisinin ilçedeki 68 yıllık makus talihini yenebilecek mi?
Çünkü CHP, çok partili hayata geçildiğinden beri Karacabey'de hiç belediye başkanlığı seçimi kazanamamış.
Kendi deyimiyle 'Kasap Namık'ın oğlu Murat Tanrıverdi, kamu yönetimi öğrenimi görmesine rağmen ilçede kuyumculuk yapıyor. Siyasete CHP'de başlayan Tanrıverdi, 2 yıl da ilçe başkanlığı yapmış.
Tanrıverdi seçimi kazanacağı iddiasını, 2010 ve 2016'daki referandum sonuçlarına dayandırıyor. Her iki referandumda da Karacabey'den yüzde 54 oranında hayır çıkmış.
Adaylığının açıklanmasının ardından kolları sıvayan Tanrıverdi, yapılan anketlerle ilçenin en önemli 10 sorununa, 10 çözüm önerisiyle ilgili seçim bildirgesini önümüzdeki günlerde açıklayacak. Tanrıverdi'nin bildirgesinde 3 vizyon projesi de yer alacak.

CHP PM'DE BURSA KONUŞULACAK

Bursa, CHP'nin adaylık sürecini merakla bekliyor. Genel merkez aralarında Bursa'nın bazı ilçelerinin de bulunduğu adaylarını açıklamıştı. Ancak, çok merak edilen Büyükşehir, Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım ve Mudanya konusunda henüz karar verilmedi.
CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, bugün toplanacak Parti Meclisi'nde Bursa konusunun masaya yatırılacağı ve adayların belirlenebileceğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.