Hava Durumu

Bursa'nın marka yolculuğu başladı

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2019 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2019 08:18

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri İsmail Gerim, Bursa markası ve turizm yol haritasının hazırlanması ile ilgili ihalenin yapıldığını ve ihaleyi kazanan ABD menşeli bir firma ile sözleşmenin imzalandığını ASTV'de konuk olduğu Yerel Yönetimler programında açıklamıştı.
Bu aslında uzun süreden beri planlanan ve hazırlıkları yürütülen çalışmanın ilk adımıydı. Çalışmayı 9 ayda hazırlayacak olan firma önceki gün ilk sunumunu Vali Yakup Canbolat başkanlığında yapılan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu, Turizm Tanıtma Birliği Müdürü Ahmet Bayhan'ın katıldığı toplantıda gerçekleştirdi.

İstanbul ve İzmir'de de ofisleri bulunan 'I mean it' adlı firmanın yöneticileri Türk. Daha önce ABD'de Hawaii ve Avrupa'nın bazı kentleri için bu tür çalışmalar yapan firma en son Turkey Home adlı Türkiye'nin tanıtım projesinde yer almış.
Çalışma, önce Kültür ve Turizm Bakanlığı verileri, BEBKA'nın çalışmaları, Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planı ve resmi istatistiklerin kaynak taramasıyla başlayacak. Ardından algı araştırması gerçekleştirilecek. Türkiye algısını ölçmek için 17 ilde, Bursa halkıyla ve turistlerle anket yapılarak bu gruplardan biner kişiyle görüşme gerçekleştirilecek. Derinlemesine görüşmeler sürecinde ise 30 kanaat önderi ve sektör temsilcileri ile paydaşlarının görüşleri alınacak.
Analiz süreçlerinin ardından kentsel marka ve görsel kimlik oluşturulacak ve uygulama aşamasına geçilmiş olacak.

'Bursa Turizm Tanıtım ve Marka Stratejisi Bilgilendirme Toplantısı'nın 3 katılımcısından görüşlerini sorduk. BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim'den başlayalım. Çalışmanın birkaç koldan yürütüldüğünü ifade eden Gerim, ilk toplantıda da firmanın sunumunun yanı sıra katılımcıların görüşlerinin de alındığını söyledi ve 9 aylık çalışmanın her aşamasında Bursalıların bilgilendirileceğini vurguladı.
Turizm Tanıtma Birliği Müdürü Ahmet Bayhan da, ilk günden beri uluslararası bir firma ile çalışma yapılmasını istediklerini ifade ederek, anlaşma yapılan firmanın hem uluslararası hem de Türkiye deneyiminin olmasının avantaj sağlayacağını belirtti.
Stratejik Planlama ve Marka Yönetimi konusunda yüksek lisansı bulunan Murat Saraçoğlu ise Bursa'da turizmde istenilen aşamaya gelinmesi için mutlaka bir tanıtım ajansına ihtiyaç duyduklarını her platformda dile getirdiklerini hatırlatarak, konunun takipçisi olacağını ve her türlü desteği vereceğini vurguladı. Bu tür çalışmaların önyargılı ve bir üst akıl yerine ortak akılla yürütülmesi gerektiğinin de altını çizen Saraçoğlu, turizm profesyonellerinin mutlaka işin içinde ve etkin yer alması gerektiğini sözlerine ekledi.

İSTANBUL'A İKİNCİ BÜROKRAT TRANSFERİ

Geçtiğimiz ekim ayında Fahrettin Beşli'nin İstanbul Esenler Otogarı Müdürlüğü'ne atanmasının ardından ikinci transfer haberi Güney Özkılınç'tan geldi.
Nilüfer Belediyesi'nde 2015 yılından beri Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak görev yapan Güney Özkılınç, geçtiğimiz ay bu görevden alınmıştı.

Nilüfer Belediyesi'nde önemli çalışmalara imza atan Özkılınç'ın bu ayrılığın ardından Mudanya Belediyesi'ne geçeceği konuşuluyordu.
Ancak, Özkılınç, yeni görev yerini dün sosyal medya hesabından açıklayarak İstanbul Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olduğunu duyurdu.
Başarılar diliyoruz.

GEMLİK'TEN ÇEVRECİ DURUŞ

Gemlik Belediye Meclisi çevre ile ilgili önemli bir karara imza attı. Bir kimya firması soğutma amacıyla Gemlik Körfezi'ne kurmayı planladığı Derin Deniz Deşarj Ünitesi hakkında belediye meclisini bilgilendirdi.
Özeti şu; firma deniz seviyesinden 26 metre derinlikte su çekip soğutmada kullandıktan sonra körfeze boşaltacak. Ancak bu işlem yüzünden deniz suyu yaz aylarında bir, kış aylarında da iki derece ısınacak. Bir başka önemli nokta ise midyelerin soğutma sistemine girmemesi için klor kullanacak olması.
Bir başka sakıncayı ise Belediye Başkanı Uğur Sertaslan dile getirdi; Denizdeki canlı çeşitliliği yanında toprak yapısına nasıl etki edeceği belirsiz. Klor verilmiş denizden esen rüzgâr gelecekte zeytin ağaçlarının bozulup dökülmesine neden olursa bunun sonucu nasıl karşılanacak.

Rapor, AK Parti'li meclis üyelerinin çekimser, CHP, İYİ Parti ve MHP'li üyelerin ret oyu ile kabul edilmedi.
Gemlik'te çevre konusundaki bu refleks yeni değil. Geçtiğimiz yıllarda da liman bölgesinde kurulmak istenen kömürle çalışacak termik santral, ilçenin tüm dinamiklerinin ortak karşı duruşuyla engellenmişti.
Gemlik bunu hep yapıyor; iyi de yapıyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.