Hava Durumu

Bursa'nın seçim bildirgesini Erdoğan açıkladı

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2019 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2019 07:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 11 maddelik seçim manifestosunu 19 Ocak'ta Ankara'da açıklamıştı.
Bu toplantının ardından AK Parti Bursa İl Teşkilatı belediye başkan adayları ile Kızılcahamam kampında bir araya gelerek, hem Erdoğan'ın açıkladığı seçim manifestosu hem de Büyükşehir Belediyesi'nin 14 bin kişiyle görüşülerek hazırladığı 'Bursa Tasavvuru'ndaki hedefler doğrultusunda seçim bildirgesi hazırlıklarını yaptı.
AK Parti, Bursa projelerini açıklamaya hazırlanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa mitingi programı değiştirdi.
Dün, soğuk hava ve mesai saati olmasına rağmen Gökdere Meydanı'nı hıncahınç dolduran Bursalılara seslenen Erdoğan, 16 yıllık AK Parti iktidarında Bursa'ya yapılan yatırım ve hizmetler ile önümüzdeki dönemdeki müjdelerden oluşan konuşmasıyla adeta Bursa'nın seçim bildirgesini açıkladı.
Bursa'ya 16 yıllık AK Parti iktidarında 50 katrilyonluk yatırım yapıldığını vurgulayan Erdoğan'ın Bursa kamuoyunun da merakla beklediği yatırımlar konusundaki açıklamaları ise başlıklar halinde şöyle:
Şehir Hastanesi haziran ayında açılacak
73 kilometresi hizmete açılan İstanbul- Bursa-İzmir Otoyolu yıl sonuna kadar tamamlanacak.
Durdu denilen Yüksek Hızlı Tren inşaatı devam ediyor.
Uludağ'ın 12 ay kullanımını sağlayacak Alan Yönetimi Başkanlığı hayata geçirilecek.
Tabakhaneler, Termal Turizm Bölgesi olacak. Buraya yapılacak tesisler Bursa'ya yılda bir milyar lira kazandıracak.
Kent Meydanı- Terminal hattı bir an önce tamamlanacak ve ne yapılması gerekiyorsa bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan takipçisi olacak. 28 kilometrelik metro hattı için farklı formüller devreye girecek.
Dağ ilçeleriyle ulaşım hızlı ve konforlu hale gelecek.
8 milyon 370 bin metrekarelik alanda kurulan TEKSONAB'da istimlak ve altyapı için 2 milyar harcama yapıldı. Buradaki 68 parsel yılın ikinci yarısında yatırımcılara tahsis edilecek.
Bursa'da 3 noktada tanzim satış başlıyor. Çok yakın tarihte sayı 10'a çıkarılacak.

MİTİNG ALANINDA CUMHUR İTTİFAKI RÜZGARI ESTİ

45 dakikalık konuşmasının birkaç bölümü dışında neredeyse tamamını Bursa'ya ayıran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginde oldukça renkli görüntüler de yaşandı.
Şimdi gelelim notlara...
Erdoğan, konuşmasına başlarken, tüm Bursa mitinglerinde olduğu gibi kentin tarihi geçmişine övgüler yağdırdı.
'Bursa'yı vecd ile sevmekle kalmayıp, vecd ile hizmet ettik' diyen Erdoğan, mitingde oldukça neşeliydi. Hatta 'Nereden nereye haydi Türkiye' adlı seçim şarkısını bir süre miting alanındakilerle birlikte söyledi. Miting alanındaki coşkunun artması üzerine de, 'Muhteşem bir katılım ve muhteşem bir coşku. Uçsuz bucaksız bir katılım' sözleriyle Bursalılara teşekkür etti. Cumhur İttifakı'nda yer alan MHP'liler de mitingde Erdoğan'ı coşkuyla alkışlayarak bozkurt işaretiyle selamladıkları görülürken, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu ve MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı da miting öncesi tanıtımda büyük alkış aldı. Erdoğan'ın konuşmasının ardından sahneye davet edilenler arasında MHP'nin Yenişehir adayı Davut Aydın da yer aldı. AK Parti adayları Rabia işareti yaparken, Aydın, miting alanını bozkurt işaretiyle selamladı.
Mitingin finali ise tüm adayların milletvekilleriyle birlikte selamlaması ve bez torba dağıtımı ile sona erdi. Erdoğan, daha sonra konuşmasında da övgüyle söz ettiği Osmangazi Belediyesi'nin yaptırdığı Panorama Fetih 1326 Müzesi'ni gezdi. Miting sırasında da müzenin nisan ayına kadar ücretsiz olması sözünü aldı.

AKTAŞ'TAN BOZBEY'E SALVO

Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting alanına gelmeden önce AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti MKYK Üyesi ve Bursa Milletvekili Efkan Ala konuşma yaptı.
Konuşmalardan en dikkat çekici olanını ise Alinur Aktaş yaptı. 15 aylık Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yapılan hizmetleri anlatan Aktaş, iki kez ulaşım, 3 kez su indirimi yapıldığını, ulaşımla ilgili önemli mesafeler katedildiğini söyledi. 31 Mart'tan sonra da başta ulaşım olmak üzere çok önemli hizmetleri yapacaklarını kaydeden Aktaş, isim vermeden rakibi Mustafa Bozbey'e de gönderme yaptı.
Aktaş, 'Fasulye gibi nimetten sayan ve 20 yılın sonunda yapılmış olmayanlara bir ders vereceğiz' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.