Hava Durumu

Çavuşoğlu ile bir seçim nostaljisi

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2018 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.06.2018 08:32

Teknolojinin gelişmesiyle seçim propagandalarının türü ve yöntemi de farklılaştı. Anadolu Ajansı'ndaki muhabirlik yıllarımda, seçim tarihi açıklandıktan sonra otobüsler hazırlanır, genel başkanlarla birlikte 3-5 kenti ilçeleriyle birlikte kapsayan geziler düzenlenirdi.


Şimdi işin rengi değişti. Genel başkanlar ve cumhurbaşkanı adayları bir günde 3 ili dolaşarak miting meydanlarından vatandaşlara hitap eder hale geldiler. Hızlarına yetişmek mümkün değil.
Yerel propaganda çalışmaları da genelden farklı değil. İki bölgeye ayrılan adaylar bir günde ortama 5-6 program yapar hale geldiler.
Gazete ve televizyonların her birinde 10'ar ekip yapsanız bile tüm partilerin kampanya çalışmalarını izleyemezsiniz.
AK Parti'nin seçim programını görünce bir seçim nostaljisi yaşamak için Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun kısa adı BUTTİM olan Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi'ndeki gezisini izlemeye karar verdim. Ama sadece bir durakla yetindim. Bakanın BUTTİM'in ardından Yenişehir, oradan İznik, akşam da İstanbul'da iftar programı vardı.
Aslında beni cezbeden esnaf gezisi tanımlaması oldu.


Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, BUTTİM'in tamamını gezemedi. Gezmek de ne mümkün çünkü 2 bin işyeri bulunan bir merkez.
İlk iki katta bulunan esnaf, Çavuşoğlu'nu oldukça sıcak karşıladı. Öncelikle tanınma oranı yüksekti. Bu tür gezilerde esnaf genelde geleni tanımadan konukseverliğini gösterir.
Suriyeli kumaş satıcısından Balkan kökenli esnafa kadar BUTTİM sakinleri, Bakan Çavuşoğlu ile sohbet ederek sorunlarını anlattı.
Esnafın en çok şikayet ettiği konu döviz fiyatlarındaki artış. Giriş katındaki bir döviz bürosundaki sohbette de konu dövizden açılınca Bakan Çavuşoğlu, 24 Haziran sonrası bu tür sıkıntıların sona ereceğini söyledi.
Bakan Çavuşoğlu, siyasi gündemle ilgili ayrıntılarını haber sayfalarımızda bulacağınız önemli açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu'na verdiği yanıt ise oldukça sertti.

Müşteri adına pazarlık yaptı, fiyatı indirdi

Çavuşoğlu'nun gezisinde renkli anlar da yaşandı. Döşemelik kumaş satan bir işyerinde, müşteri tam pazarlık yaparken Çavuşoğlu, dükkandan içeriye girdi. Satılan koltuk kumaşı ve pazarlık sonucu metresi 160 liraya kadar inmişti.
Çavuşoğlu, yanındaki BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tiryaki'yi de devreye sokarak fiyatı 140 liraya düşürdü. Sıra oy istemeye gelmişti. Müşteri kadın, AK Parti'li olduğunu söyleyince gülümseyen Çavuşoğlu, işyeri sahibinin 'Ben MHP'liyim' sözleri üzerine 'Olsun aynı ittifaktayız' diyerek, indirimden ötürü teşekkür etti.

Yeni yol istendi

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, esnaf ziyaretinin ardından BUTTİM yönetimini dinledi. BUTTİM Başkanı Ali Tiryaki, binanın çatısından çevredeki yapılaşmayı göstererek, fuar merkezi bölümüne Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yol açılmasını istedi. Yönetim, bu yolun açılmasıyla fuar merkezi ve BUTTİM'in daha hareketli hale geleceğini anlattı.
Çavuşoğlu da, bölgenin gelişmesi ve esnafın isteği olan ev tekstili fuarının Bursa'da düzenlenmesi için çalışma yapacağı sözünü verdi.

Dündar'ın seçim tahmini

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın verdiği iftar davetinde gündem 24 Haziran seçimleriydi. Davetlilere seçim mesajı veren Dündar, yapılan anketlerle ilgili ipuçlarını da açıkladı. Dündar'a göre, AK Parti 24 Haziran'da en yüksek oy oranına Osmangazi'de ulaşacak.
İftara katılan AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın'la gazeteciler arasındaki sohbette en çok merak edilen konu, 'nereli ' olduğuydu.
TBMM internet sitesindeki resmi bilgilere göre, Aydın, Ağrı doğumlu. Çok iyi düzeyde Kürtçe ve iyi düzeyde Arapça biliyor. Soruyu gülümseyerek yanıtlayan Aydın, Ağrı'nın yanı sıra Bitlis'in Mutki ilçesinde de kaldığını, Siirt'ten göç eden dedesinin seyit, yani peygamber soyundan geldiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.