Hava Durumu

Çavuşoğlu net konuştu: Erken seçim ve referandum yok

Yazının Giriş Tarihi: 20.09.2019 09:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.09.2019 09:09

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, parlamenter sistemin son başbakan yardımcılarından biri. 24 Haziran sonrası da hukukçu kimliği ile TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı'nı yürütüyor.
Çavuşoğlu, bu görevinin yanı sıra AK Parti'nin Bursa'daki 'siyaseten ağabeyi' konumunda. Bursa'nın sorunlarının çözümü projelerinin bakanlıklar nezdinde takipçisi.

AS TV'nin yeni yayın döneminde devam eden Sönmez Medya Buluşmaları'nın ilk konuğu olan Çavuşoğlu'na bir saate yakın süren programda, iç siyasi gelişmelerden, yeni yargı paketine, Suriye konusundan Bursa'daki ulaşım projelerine kadar sorular yönelttik. O da yanıtladı.


İç siyasetin en önemli konularından biri AK Parti'den kopmalar sonucu kurulacak yeni partiler. Ali Babacan, henüz kamuoyu önüne çıkmadı. Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ise disiplin kuruluna sevkinin ardından savunma yapmadan istifa etti.

Davutoğlu ile ilgili soru üzerine Çavuşoğlu, öncelikle siyasetin bir meslek olmadığı vurgusunu yaparak yanıt verdi. Devamındaki yorumu ise çok sertti:
'AK Parti'de hizmet ederken belli makamlar size tahsis edildiğinde Her şey iyiyken sizden alındığında başka bir tavra girmek öncelikle siyasi adamlık, dava adamlığı fikriyle örtüşmez'

Son Başbakan Binali Yıldırım'ın tavrını örnek gösterdi ve devam etti:
'Başbakanlık koltuğunu devrettikten sonra partinin sade bir neferi gibi hala sahalarda çalışıyor. Dava ve siyaset adamlığı, millete hizmet etme aşkı budur. Koltuğum alındı ben küstüm oynamıyorum diyerek bir siyasi ikbal ve makam hırsıyla hareket etmenin bu ülkede hiç kimseye faydası olmadı. Bundan sonra da olmayacaktır'

AK Parti, yeni yasama yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce genel stratejisini açıkladığı yargı reformunu yasama yılıyla birlikte meclis gündemine getirmeyi planlıyor. Parti grubundaki reformla ilgili çalışmalara Çavuşoğlu da katılıyor.

Çavuşoğlu'nun verdiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde küçük revizelerle ilgili düzenlemelerin yanı sıra belediyelerdeki yasal eksikliklerin giderilmesi pakette yer alacak. Ayrıca kişi hak ve özgürlükleriyle ilgili çelişkili düzenlemeler ortadan kaldırılacak.

Merak edilen birkaç konuyu da peş peşe sorduk. Çavuşoğlu da kısa ve net yanıtlar verdi.
EYT çıkacak mı?
-Ekonomi politikaları üyesi Vedat Bilgin'in cumhurbaşkanı talimatıyla çalışma yaptığına dair bilgimiz var. Bekleyip görelim.
Erken seçim ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili referandum olacak mı?
-Erken seçim ve referandum yok. Milletimizden yetkiyi 24 Haziran'da aldık. Geçmiş dönemde çok sık aralıklarla seçim yaşadı. Milletimizin şimdi bizden hizmet beklentisi var. Önümüzdeki süreci hizmetle ilgili süreç olarak değerlendirip işimize bakacağız.
İmamoğlu'nun araçları Yenikapı'da toplamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
-Komedi. İsrafla mücadeleye biz de varız. Ancak bununla mücadelede şov olmaz.

VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerin kampanya döneminde Bursa projelerinin merkezi idare tarafından destekleneceği sözünü vermişti. Çavuşoğlu'na kent içi ulaşım ve hızlı treni de sorduk.
Binali Yıldırım'ın sık sık kullandığı 'Bizim için zor kolay, imkansız ise zaman alır' vurgusunu hatırlatan Çavuşoğlu, 'Verilen sözler AK Parti iktidarları süresince bir şekilde gerçekleştirilecektir' mesajını verdi.


Emek hattının Şehir Hastanesi'ne uzatılması için iki bakanlığın acele kamulaştırma ile çalışmalara başladığını vurgulayan Çavuşoğlu, T2 hattı ile Acemler ve Yeni Adliye kavşakları projelerinin de gerçekleştirileceğini söyledi.
Hızlı trene ayrı bir parantez açan ve proje başladıktan sonra çeşitli nedenlerle gecikmeler yaşandığını vurgulayan Çavuşoğlu'nun bu konudaki mesajı netti:
'Milletvekillerimizle birlikte bu konunun takipçisiyiz. Sizi temin ederim. Bu hızlı trende bir sıkıntı yok ve 2020'de test sürüşleri başlayacak'

AKTAŞ, 'YEREL YÖNETİMLER'DE STRATEJİK PLANI ANLATACAK

AS TV'nin yeni yayın döneminde 'Yerel Yönetimler' programıyla sizlerle beraber olacağımızı daha önce yazmıştım. İlk program bu akşam saat 20.30'da başlıyor. İlk konuğumuz da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olacak.


Programda Aktaş, stratejik plan, ulaştırma ve turizm yatırımları ile Bursa hayalini anlatacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.