Hava Durumu

Çekirge devlet boşaltılacak, Muradiye butik hastane olacak

Yazının Giriş Tarihi: 07.11.2017 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.11.2017 07:57

Hızla büyüyen Bursa'da yapılan yatırımlar nüfus artışı ile doğru orantılı olarak ilerlemiyor. Her yıl bir Çanakkale kadar büyüyen Bursa sağlık alanında, daha doğrusu hastaneleriyle Balıkesir, Yalova, Çanakkale ve Bilecik'e de hizmet veriyor.
Böyle olunca da özellikle yanık üniteleri ve yoğun bakım yatağı konularında zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor.
AS TV'de Gözlem Kulesi'nin konuğu olan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, kentteki hastane sorununun 2019 yılında tamamen çözüme kavuşacağını söyledi.
Aslında, Akan'ın elinde Bursa'nın 2030 yılı stratejik planı da hazır.
Dikkatimi çeken birkaç önemli başlığı anlatayım. 1355 yataklı Şehir ve 950 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet hastaneleri 2019 yılında tamamlanıyor. Bu iki hastane ve ilçe hastanelerinin tamamlanmasıyla Bursa'da 7 bin 150 olan toplam yatak kapasitesi 10 bine ulaşacak. Türkiye ortalaması 27 olan 10 bin kişiye düşen yatak sayısı Bursa'da 34'e yükselecek. Hem yoğun bakım yatağı hem de yanık ünitesiyle ilgili sorunlar çözülmüş olacak.

Peki, eski hastane binaları ne olacak?
Çekirge Devlet Hastanesi'nin batısındaki alana sağlıklı yaşam merkezi kurulacak. Hastane binası da boşaltılacak ve bakanlığın projesine göre değerlendirilecek.
Asıl adı Memleket Hastanesi olan Muradiye'ye gelince...
Burasıyla ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin turistik tesis yapma hazırlığı vardı. Ancak bakanlıktan karşılık bulamadı. Bakanlık, Padişah Abdülaziz döneminde atanan Vali Ahmet Vefik Paşa tarafından 1862 yılından yaptırılan hastanenin taş bina olan eski bölümünün korunarak 200 yataklı butik hastane yapılmasını planlıyor. Hastanenin çevresindeki tüm eklentiler yıkılarak temizlenecek. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi de palyatif bakım merkezi olacak.

Zübeydehanım da yıkılacak

Hastanelerin tamamlanmasıyla birlikte Zübeydehanım Doğumevi binası ve Sağlık Müdürlüğü binaları yıkılarak, buraya sağlık müdürlüğünün tüm idari birimlerinin toplanacağı kompleks inşa edilecek. Eski fakülte olarak bilinen yüksek ihtisas ise Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü, Aile Hekimliği ve Sağlıklı Yaşam Merkezi olacak.

İki hastanenin ulaşım sorunu

Dr. Akan, hem şehir, hem de Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin tamamlanmadan ulaşımla ilgili sıkıntılarının giderilmesi için çalışma yapıldığını da anlattı. Çevre yolundan şehir hastanesine bağlantı yolu inşaatı tamamlandı. Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi önündeki yolun da yakında yapımına başlanacak.


Akan, şehir hastanesine Özlüce'den bir yol açılmasını da önerdi. Bana göre, şehir hastanesi için mutlaka ve mutlaka raylı sistem yapılmalı. Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi için de yeraltından veya üstünden Acemler İstasyonu ile yürüyen bantların bulunduğu tünel oluşturulmalı.

Darbe girişimi organ bağışını da etkiledi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.