Hava Durumu

CHP Bursa'da Karaca ile taban siyasetine dönüş

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2020 09:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2020 09:04

Siyaset, son yıllarda soyut kavram ve değerler üzerinden yapılıyor. Siyasetin kalbinin attığı Ankara'dan belirlenen gündem, ülkeye yayılarak tartışmalar bu kavram ve iddialar üzerinden yürütülüyor.
Bu siyaset biçimi geçmişte de vardı. Ancak, vatandaş odaklı yerel sorunların da yer aldığı gündem daha ağırlıktaydı. Merhum Süleyman Demirel, bu işin üstadıydı. Ege'deki tütün ve incir Karadeniz'deki çay ve fındık, Bursa'daki domates ve meyve üreticilerinin sorunlarını bilir konuşmalarında bunlara geniş yer ayırırdı. Sorunları bilmenin yanında köy ve mahallelere kadar parti teşkilatındakileri ismen tanırdı.
Son aylarda muhalefet kanadı, 'Demirelvari' vatandaş odaklı taban siyasetine dönüş yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara dışındaki gezilerini genel siyaset üzerine değil, vatandaş odaklı olarak gerçekleştirdi. Akşener, bu rota değişikliğini Bursa gezisinde açıklamıştı.


***
CHP İl Başkanlığı koltuğuna oturan İsmet Karaca, bu siyaset türünün yabancısı değil. Dün sabah T2 hattının incelemesine kongrede kullandığı liste rengi olan turuncu yelek giyip ve sarı baret takarak gerçekleştirdi.
Kongrede bu tür siyaset biçiminin sinyallerini veren ve 2 yılını sokakta geçireceğini anlatan Karaca'ya merhum Şemsettin Şen, Mustafa Bayrak ve Bener Özcan'ı hatırlattım. Bu üçlünün ulaşım zammı protestosu için Tahtakale'den eşeklerle iniş görüntüleri hâlâ hafızalarımızda. Karaca da, 'Şen, ustamızdı' sözleriyle yanıtladı.
Kent sorunlarını merceğine alan Karaca, hastane inşaatının ardından T2 hattı incelemesinde bulundu. Sırada, Büyükşehir stadyumu ve şehir hastanesi var.
Karaca'nın AS Merkez önünden Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve meclis üyeleriyle başladığı yürüyüşe Kent Meydanı'nda CHP Milletvekili Erkan Aydın ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da eşlik etti.
Geçen gün Acemler Kavşağı ile ilgili Bursa'nın bitmeyen imtihanı diye yazmıştım. T2 hattıyla ilgili benzetmeyi ise Karaca yaptı: 'Aşkımız T2 gibi olsun, asla bitmesin!

'AİLE İÇİ REKABET YARIŞI KONGRE SALONUNDA BİTTİ'

CHP'deki il başkanlığı yarışında milletvekilleri ve belediye başkanlarının destekleri adaylarla birlikte seçim çalışmalarını yürütmesinin kongre sonrası sorunlara neden olacağı değerlendirmeleri yapılmıştı. Karaca ise bu konuda birleştirici olacağı mesajını vermişti.
Hem devir teslim töreninde hem de sonraki günlerdeki gelişmeler Karaca'nın birleştirici rolünü gerçekleştirdiği görüntüsü veriyor.,

Önceki akşam Karaca, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık, milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın ve Yüksel Özkan ile il başkanlığında bir araya geldi. Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ise Uşak İl Kongresi'nde divan başkanı olması dolayısıyla bu toplantıya katılamadı.
Dün de eski il başkanı Hüseyin Akkuş ve il yönetim kurulu üyeleri Karaca'yı ziyaret ederek, başarılar diledi.
ASTV'de Yerel Yönetimler programına konuk olan CHP Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, seçim süreciyle ilgili kendisi hakkında yapılan değerlendirmelerden rahatsız. Hüseyin Akkuş'un o dönem seçilmiş il başkanı olduğunu ve genel başkanı Bursa'da temsil ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Özkan, 'Ben olaya kurumsal bakarım. Aile içi rekabet yarışı kongre salonunda bitmiştir. Karaca seçilmiş il başkanımızdır. Bundan sonra CHP iktidarı için birlikte çalışacağız' değerlendirmesini yaptı.

İYİ PARTİ'Lİ EROZAN'DAN GÜLÜMSETEN PAYLAŞIMLAR

40 yıl dışişleri bakanlığında diplomat olarak görev yaptıktan sonra siyasete atılan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, sosyal medyayı aktif biçimde kullanıyor.
Geçen hafta genel kurul salonunda tabanı delik ayakkabısının fotoğrafını paylaşarak, 'Sayın Genel Başkanımızın 'Koltuk değil, ayakkabı eskiteceğiz... Ülkemizdeki sessiz yığınların sesi olacağız..." talimatıyla hareket edildiğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın...' yorumunu yapan rozan dün de Gürsu'da muhtara tıraş oldu.
Kurtuluş Mahallesi'nde 5 dönemdir muhtarlık görevini yapan Mustafa Subaşı'nı ziyaret eden Erozan, mahallenin sorunları hakkında bilgi aldı. Aynı zamanda berber olan Subaşı, Erozan'ı tıraş etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.