Hava Durumu

CHP'den Balkan açılımı: Tarihi borç ödenecek

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2020 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2020 08:07

Bugün 8 milyonun üzerinde Türk ve Müslüman akraba topluluğunun yaşadığı Balkanlar'da, yüzyıllar boyu süren Osmanlı hakimiyeti ile silinmeyen izler bırakıldı.
Bu coğrafya için Bursa'nın yeri ise ayrı. Çünkü fethin başladığı ve sonrasında yaşanan acılar nedeniyle geri dönüşün adresi olan yer Bursa.
Yapılan araştırmalar da bunu gösteriyor. Bursa'nın yüzde 63'ü, ülke çapındaki nüfusun da 30 milyondan fazlası Balkan kökenli. Sadece Bursa'da değil, Edirne'den Diyarbakır'a kadar Balkan kökenli insanlar yaşıyor. Diyarbakır'ı coğrafya belirtmek için yazmadım. Bismil ve Çınar ilçelerinde1950'li yıllarda Bulgaristan'dan gelen soydaşların yaşadığı köyleri biliyorum.

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, Balkanlar konusunu en iyi takip eden vekillerden biri. 3 dönem Bal-Göç Başkanlığı yapan Prof. Dr. Özkan, vekil seçildikten sonra da sivil toplum örgütlerindeki bilgi birikimini Meclis'e taşıyarak bölgeyi yakından takip ediyor.
ASTV'de yayınlanan Yerel Yönetimler programının konuğu olan Prof. Dr. Özkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla parti bünyesinde geçtiğimiz aylarda Balkan Masası kurulduğunu açıkladı.
Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'ın yaptığı masada, yardımcılık görevlerini de Prof. Dr. Özkan ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun yapıyor.
Türkiye Cumhuriyeti'nin partiler üstü bir Balkan politikası yürütülmesi konusunda işbirliği yapılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Özkan'a göre, CHP'nin Balkan coğrafyasında yaşayanlara tarih borcunun ödenmesi amacıyla bu masa kuruldu. Çalışmalarını da Atatürk'ün çizdiği Balkan politikasını yürütmek olacak.
Masa, Balkan coğrafyasındaki barışa katkı sağlamak adına hiçbir ayrım gözetmeden projeler gerçekleştirecek. Balkan Masası, kuruluşunun ardından İstanbul, Adana ve Tekirdağ'da toplantılar gerçekleştirdi. Bundan sonraki süreçte CHP'li belediyeler de sürece katılarak, Balkanlardaki yerel yönetimlerle ilişkilerin geliştirilmesinde öncü rol oynayacak. CHP'nin Balkan Masası kurması geç kalmış bir gelişme de olsa o coğrafyada yüzü Türkiye'ye dönük Türk ve Müslüman akraba toplulukları için önemli sonuçlar sağlayacaktır.

ALBAYRAK: GENÇLER İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Hafta sonu yapılan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi 16'ncı Olağan Genel Kurulu'nda, İki liste olarak gidilen seçimlere, İMO Bursa Şubesi'nin 4 bin 810 üyesinden 1826'sı katıldı. Seçimde, Çalışma Grubu'nun başkan adayı Mehmet Albayrak 1080 oy alırken, Çağdaş Mühendisler Grubu'nun adayı Kemal Cüneyt Erdem ise 693 oy aldı.

Seçim süresinde yoğun bir çalışma dönemi geçiren Albayrak, 'horona giren terler' benzetmesi yaptı. Seçimi kazanan Çalışma Grubu'nun 26 yıldan beri odayı yönettiğini belirten Albayrak, Çalışma Grubu'nun Bursa'nın ve odanın hafızası haline geldiğini söyledi.
Çalışmalarına bıraktıkları yerden devam edeceklerini ifade eden Albayrak, kongrede rakibi olanlara da birlikte çalışma çağrısı yaptı. Albayrak, inşaat sektörünün içinde bulunduğu krizden en çok inşaat mühendisi meslektaşlarının etkilendiğini de vurgulayarak, yeni dönemde onların dertlerine çare bulmaya öncelik vereceklerini ifade etti.

BURSALI BEŞİZLERİN AĞRI'DAN SELAMI VAR

Fotoğrafı AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, sosyal medya hesabından paylaştı. Karlar altındaki Ağrı'da çekilmiş ama insanın içine ısıtan bir fotoğraf.
Dr. Esgin, paylaşımın altına, 'Beşizler'den selam var. Yaşamlarını Ağrı'da sürdüren 'Bursa'nın Beşizleri' 4 yaşını doldurdu. Onları unutmadık, nice yıllara...' yazmış.

Hatice ve Fatih Yılmaz çiftinin beşizlerinin Bursa ve Dr. Esgin bağlantısına gelince; Ağrı'da yaşayan aile, beşizleri olacağını öğrenince sağlıklı doğum olması için Bursa'daki akrabalarının yanına gelir. Kontrolleri 3 ay boyunca Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılır. Ancak doğum için aynı yerde beş kuvöze ihtiyaç vardır. Bu noktada Dr. Esgin devreye girer ve doğum 12 Şubat 2016'da Doruk Hastanesi'nde gerçekleşir. Her bebeğe bir doktor ve iki hemşire görevlendirilir. Uzun süre kuvözde kalan bebeklerden birine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın adı verilirken, diğer kızlara da Hira Nur, Havva, Rabia ve Berfin isimleri konur.
Oto elektrikçisi olan beşizlerin babası Fatih Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde işe başlar. Ancak, masraflar ve yakınlarının isteği üzerine aile yeniden Ağrı'ya döner. Yılmaz, Dr. Esgin'e beşizlerle ilgili sürekli bilgi verir. Doğum gününde de sosyal medyada paylaşılan fotoğrafı gönderir.
Fırsat bulursa en kısa zamanda beşizleri görmek için Ağrı'ya gideceğini söyleyen Dr. Esgin, baba Fatih Yılmaz'a kalıcı bir iş bulmak için de girişimlerini sürdürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.