Hava Durumu

Cumhurbaşkanı destekli yedi yatırım taahhüdü

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2020 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2020 07:39

Belediye başkanlığı, siyasette en önemli görevlerden biridir. Yaptığınız her vaat, verdiğiniz her söz kısa sürede karşınıza çıkar.
O yüzden başkanlar yaptıkları proje ve yatırım açıklamalarında esnek bir dil kullanmayı tercih ederler.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dünkü basın toplantısında bu klasik profilden farklı davranarak çıktı. Bursa'nın beklediği yedi önemli proje için tarihli taahhütte bulundu.
Aktaş, aslında yatırımlarla ilgili hazırlıklarını şubat ayından beri yapıyor ve birinci yıl icraat toplantısında bunları açıklamayı planlıyordu. Araya giren koronavirüs pandemisi bu sürecin üç ay uzamasına neden oldu.
Aktaş'ın Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Gölpark Sosyal Tesisleri'ndeki basın toplantısına AK Parti Bursa milletvekilleri Vildan Yılmaz Gürel, Atilla Ödünç, Emine Yavuz Gözgeç ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da katıldı.


Diğer vekillerin Ankara programı olduğu için gelemediklerini açıklayan Aktaş, konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul'da 5 Haziran'da yaptığı bir buçuk saatlik görüşmeyi anlatarak başladı.
Aktaş'ın projelerle ilgili bu kadar kesin tarih vererek taahhütte bulunmasının nedeni de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden elde ettiği özgüvene dayanıyor.
Nitekim görüşmenin ardından Aktaş'ın Ankara trafiği başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla kapısı çalınan bakanlar da gerekli desteği verdi.
Toplantıda, bugüne kadar görev yapan tüm belediye başkanlarına teşekkür eden Aktaş günün mesajını ise şu sözlerle verdi:
'Bu ruhaniyetli şehre bir iz bırakmaktan başka bir derdimiz ve heyecanımız yok. Bunun için fitne fesat yapmadan, farklı mahfillere sapmadan hedefimize odaklandık ve canla başla çalışıyoruz. Baki kalan şu kubbede hoş bir seda bırakmaktan başka hiçbir niyetimiz yok'

VİZYON PROJELER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Gelelim 7 önemli projeye;
Ayrıntıları gazetemizin haber sayfalarında bulacağınız için başlıklar halinde, kendi notlarımı da ekleyerek vereyim. Çünkü sorularla bazı detaylar da ortaya çıktı.


Açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Burası biraz küçük olmuş' değerlendirmesini yaptığı Atatürk Stadyumu yerine yapılan Millet Bahçesi'ne yanındaki spor salonu ve yüzme havuzu da ekleniyor. İki bina da 31 Temmuz'a kadar yıkılacak. Merak edenler için yazayım; Atatürk Lisesi kalacak.
Hanlar Bölgesi'nin çevresinin açılması ile ilgili ilk yıkımlar 31 Ağustos'ta başlıyor. Yıkılacak bina sayısı ilk etapta 8'e kadar yükselebilir. Finansmanının yüzde 50'si hibe, yüzde 50'si de uzun vadeli kredi ile karşılanacak. Pirinç Han'ın önündeki Zafer Plaza'ya ait bina şimdilik kalacak.
İki buçuk yıldan beri duran T2 tramvay hattı 31 Ağustos'a kadar yeniden ihale edilecek. 170-180 milyona malolacak projede değişiklik yapılmayacak. T1 hattı ile yer üstünden entegre olacak. 300 milyon ilave maliyet getirdiği için yeraltından vazgeçildi. Proje 2021'de tamamlanacak.


Çelik Palas'ın arkasında bulunan ve 30 yıldan beri atıl vaziyette duran binalar 30 Eylül'e kadar yıkılacak. Yerine millet bahçesi yapılacak.
Doğanbey TOKİ konutlarının bulunduğu alandaki boş yerler değerlendirilerek millet bahçesi yapılacak. 31 Ekim'e kadar ihalesi yapılacak. Gökdere millet bahçesi projesi 20 güne kadar tamamlanacak ve 31 Aralık'a kadar ihale edilecek.
Milli Savunma Bakanlığı ile anlaşma sağlandı. Bey Sarayı'nın bulunduğu orduevi başka bir yere aktarılacak. Adresi, daha önce tartışmalara neden olan Cephanelik olmayacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ BİR AY SONRA

Toplantının soru-cevap bölümünde, Aktaş'a Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde Yunuseli'nin geleceği ve kentsel dönüşüm projelerini sordum.


Aktaş, süreç devam ettiği için bu konuda net konuşmadı ama bazı ipuçları verdi: '8-10 tane kentsel dönüşüm konuşmayacağım 3 kentsel dönüşümü etap etap yapacağız. 2,5 senedir ektiklerimizin meyvelerini toplayacağız'
Aktaş, kültür, sanat, turizm ve kentsel dönüşümle ilgili projelerini bir ay sonra kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

MUDANYA DÜĞÜMÜ 24 HAZİRAN'DA ÇÖZÜLECEK

Mudanya'daki Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun aldığı karar sonrası yaşanan sıkıntılarla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Aktaş'a göre, sorun Mudanya Belediyesi'nin konuyu takip etmemesi sonucu bu duruma geldi.
AK Parti Milletvekili Zafer Işık'ın Türkyılmaz'ı ziyaret ettiğini hatırlatan Aktaş, 'Kurul 24 Haziran'da konuyu görüşecek. Büyükşehir olarak biz de o toplantıda olacağız' dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasıyla ilgili bir soru üzerine de Aktaş, şu yanıtını verdi:
'Sanırım kendi ilçe belediye başkanı ile görüşmedi. Eminim kendi içlerinde sıkıntıya düşmüşlerdir. Konu derin ve hassas. İptal edilmiş planlar var. Denetleniyor sorgulanıyor. Biz kendi payımıza düşeni açıklıyoruz.
Her şeyi kolaylaştırmanın niyeti içindeyim. Uyaroğluyum ama kanundan büyük adam değilim. Kanunun ötesinde bir şey yapmam. Çiğ yemedim ki karnım ağrısın. Sosyal medyadan, 'sen git belediye başkanınla görüş' yanıtını verdik ve emoji de ekledik.'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.